Tijdelijke burgemeester in september bekend

BARENDRECHT – In de loop van september wordt de naam bekend van de tijdelijke burgemeester van Barendrecht. 

Dat heeft Jaap Smit, de Commissaris van de Koning, vrijdagmiddag gezegd in 'Met Van Mill door de Middag' op Exxact Barendrecht.
Burgemeester Jan van Belzen gaat per 1 oktober met pensioen. Smit liet eerder al weten dat Barendrecht een tijdelijke burgemeester krijgt.
De commissaris bespreekt begin september met de Barendrechtse fractievoorzitters welke kenmerken de tijdelijke burgemeester moet hebben. “Daar zoek ik dan de juiste persoon bij.”
“Barendrecht heeft nu een zeer ervaren en stevige burgemeester. Dat heeft Barendrecht ook nodig”, zei Smit. De tijdelijke burgemeester moet ook rust kunnen brengen in het soms roerige Barendrecht, vindt de commissaris.

In maart 2022 wordt er een nieuwe gemeenteraad gekozen. Smit wil dat de nieuwe raad zich gaat bezighouden met de selectie van een nieuwe burgemeester.

Petitie: Stop met afvalpas

BARENDRECHT - Er is een petitie gestart om te stoppen met afvalpas in Barendrecht. De initiatiefnemers pleiten om weer terug te gaan naar het vorige systeem. Een container zonder pas. Nu moeten de inwoners vanaf 1 januari betalen per zak en er komt veel afval naast de container terecht waar weer ongedierte op af komt. Inmiddels zijn er bijna 1000 ondertekeningen.

Social Media

Volg De Schakel Barendrecht ook op Facebook en Instagram. Kijk dagelijks op www.deschakel
barendrecht.nl