De winkel van World of Bikes langs de rondweg van Barendrecht, is een echte eyecatcher.
De winkel van World of Bikes langs de rondweg van Barendrecht, is een echte eyecatcher. Foto: Rogier de Jong

Verbouwing winkel World of Bikes afgerond

BARENDRECHT – Breng het fietsgevoel van buiten naar binnen. Dat was de opdracht aan de visueel adviseurs van Dynamo Retail Group. Wie nu door de winkel loopt, kan niet anders zeggen dan dat de ontwerpers daar goed in geslaagd zijn. Eyecatcher is een boom van zes meter hoog die de grote ruimte een echte buitensfeer geeft. Arno Grund, vestigingsmanager van World of Bikes in Barendrecht, is dan ook enthousiast over het resultaat. “Het interieur en de kleurstelling is veranderd, maar ook de indeling van de winkel is aangepast. We krijgen veel complimenten van klanten over de ruimere winkel en de aangenamere beleving tijdens het winkelen.”
De werkplaats heeft een belangrijke logistieke verandering ondergaan. Arno: “Wachten op je fiets hoeft niet vervelend te zijn. Dat is ons doel. Klanten kunnen met een wachtrijsysteem heel duidelijk zien wanneer ze aan de beurt zijn. Met een kop koffie of thee kunnen ze op comfortabele banken plaatsnemen. En op de instore tv-schermen ziet de klant wanneer hij aan de beurt is. De werkplaats is een officieel Shimano Service Center, wat betekent dat de monteurs tot in de details geschoold zijn. Onderhoud is belangrijk, daarom krijgt elke klant (zolang de voorraad strekt) nu als openingsactie een Cyclon setje mee.”

Fietscafé
,,Op de eerste verdieping is een terras waar je kunt zitten om rustig te praten over een eventuele aankoop, onder het genot van een kopje thee of koffie. Nieuw is de meethoek op de eerste verdieping, waar we fiets- en zadelmetingen doen. Een passend zadel is bepalend voor fietsplezier.”
World of Bikes profileert zich als fietswinkel voor het hele gezin. Arno: “Het assortiment bevat een groot aantal A-merk stadsfietsen, sportieve fietsen, e-bikes, bakfietsen en kinderfietsen. Voor iedere doelgroep staan gespecialiseerde adviseurs en monteurs klaar.”

Bakfietsen
World of Bikes is een samenwerking tussen Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’. Ondernemers uit de omgeving van Barendrecht die aangesloten zijn bij de formule, zijn een verlengstuk van World of Bikes en andersom. De samenwerking tussen de formules zorgt voor een regiofunctie, waarbij in de grote winkel van World of Bikes, naast een groot assortiment onderdelen en accessoires, alle fietsen te zien zijn. Arno: “De fietsen kunnen bij World of Bikes worden getest en gekocht. Een voorbeeld zijn de bakfietsen. Kleinere fietswinkels hebben simpelweg de ruimte niet om meerdere modellen in de showroom te hebben. Bij ons staan ze allemaal. Na aankoop haalt de klant de fiets op bij World of Bikes, of bij zijn of haar vertrouwde fietsenmaker om de hoek. Thuis afleveren is ook mogelijk.”

,,We zijn trots op de winkel zoals hij nu is,” besluit Arno. ,,Graag hadden we het groots gevierd, maar corona dwingt ons tot andere dingen. Maar wat niet is kan weer komen. In ieder geval mogen we de klanten weer ontvangen. Met 2950m2 showroom hebben we alle ruimte dat coronaproof te doen. Komt dat zien zou ik dus zeggen.”

Vestigingsmanager Arno Grund is trots op de vernieuwde winkel.