De sloop en de nieuwbouw van Borgstede in één beeld verenigd.
De sloop en de nieuwbouw van Borgstede in één beeld verenigd. Foto:

Mijlpaal in ingrijpende metamorfose Borgstede

BARENDRECHT – Voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Borgstede was woensdag 14 juli een bijzondere dag. De sloopwerkzaamheden van de Noordvleugel gingen van start. Een gedenkwaardig moment, maar vooral ook een feestelijke mijlpaal op weg naar een nieuwe, fijne woon- en werkomgeving.

Sinds februari dit jaar ondergaat Borgstede een ingrijpende metamorfose. Het gebouw wordt gesloopt en op dezelfde plek nieuw teruggebouwd. Dat gebeurt in verschillende fasen, zodat de bewoners tijdens de werkzaamheden in Borgstede kunnen blijven. Als eerste wordt de Noordvleugel vernieuwd. Daarna volgen de andere vleugels. In totaal duurt de nieuwbouw zo’n drie jaar.

“Met de sloop van de Noordvleugel nemen we al een beetje afscheid van het oude Borgstede”, vertelt locatiemanager Bea Koop-Vellekoop. “Dat is aan de ene kant ingrijpend. Voor veel bewoners, medewerkers en vrijwilligers is dit gebouw al jaren een vertrouwde plek. Aan de andere kant zijn we blij dat het oude gebouw plaats maakt voor nieuwbouw, een prachtige nieuwe woon- en werkomgeving met ruime appartementen en aantrekkelijke voorzieningen.”
De komende weken vinden de sloopwerkzaamheden plaats. Naar verwachting verrijst dit najaar de nieuwe Noordvleugel.