'Met een kleine storm waaien er takken van de bomen.'
'Met een kleine storm waaien er takken van de bomen.' Foto:

INGEZONDEN

Takbreuk van Canadese Populieren

“Ik woon sinds anderhalf jaar aan de Voordijk in Barendrecht. Vorig jaar met de najaarsstormen is er veel takbreuk geweest van deze bomen, er kwamen regelmatig grote takken in het gras langs de dijk terecht, alsmede op de dijk en in mijn voortuin. Naar aanleiding hiervan heb ik contact gezocht met de gemeente Barendrecht middels een brief en heb ik de gemeente aansprakelijk gesteld voor eventuele schade aan mijn huis en de bewoners hiervan.
Als reactie werd er besloten een vijftal bomen, de bomen bij mij voor de deur, te kappen. De anderen verderop, daar werd niet over gesproken. Zijn deze bomen minder oud/dor/kapot en minder gevaarlijk? Uiteindelijk ging de kap niet door vanwege een bezwaarschrift van een bewoner aan de dijk. Deze bewoner zou gehoord worden en dan zou men verder beslissen.
We zijn nu negen maanden verder, er gebeurt niets, je hoort niets en er is niemand bereikbaar. Vorige week met een zomerstormpje zijn er weer grote takken naar beneden gekomen. En dan komt het najaar er nog aan. Ik vraag me echt af of er eerst ongelukken moeten gebeuren voordat de gemeente Barendrecht in actie komt. Over dit stuk dijk fietsen en lopen ook veel kleine kinderen, je moet er toch niet aan denken dat zo’n kleintje zo’n grote tak of zijn/haar hoofd krijgt.

Chantal van Marion


Noodnummers Calamiteiten

“Zojuist deze info per brief van de gemeente ontvangen.
Maar... Waar staan deze telefoonnummers dan? Alles via een app te downloaden of op internet op te zoeken. Wat nu met de grote groep ouderen die geen smartphone of internet heeft? Geen kinderen of andere hulp bij het opzoeken van de telefoonnummers? Weer hoort deze groep er blijkbaar niet bij. Waarom ook niet de telefoonnummers duidelijk op papier erbij?”

E.M. van Ewijk-Laurens, Lid ouderenbond KBO


Groenbak

Na lang wachten eindelijk antwoord van de gemeente over ons afval. Wij, twee ouderen, moeten een kleine (nog groot) container gaan gebruiken hiervoor. Dat is dan een klein zakje groente of/en fruitafval in de week.

Een aantal jaar geleden werden van die kleine groene mandjes uitgedeeld en kan je dit in biologisch zakje weggooien in de groendak op de parkeerplaats.
Toch te gek voor woorden dat kleine gezinnen of alleenstaanden niet meer dat beetje zomaar weg kunnen gooien maar moeten gaan slepen met zo'n grote bak met klein zakje erin. Voor ons is die lege bak al te zwaar om te duwen.

Waarom niet die groenbak gewoon laten staan voor mensen met weinig afval?

E.M. Laurens