Gezellige jeugdcompetitie.
Gezellige jeugdcompetitie. Foto:

Jeugdteams TV Smitshoek zetten stijgende lijn door

BARENDRECHT - Door de Corona maatregelen was het lang onduidelijk of de jeugdcompetitie doorgang zou kunnen vinden. Gelukkig werd er net op tijd door de KNLTB besloten dat er toch jeugdwedstrijden georganiseerd mochten worden. Dit tot vreugde van de 12 jeugdcompetie teams van TV Smitshoek.

Na de vijf speelronden zijn er vijf teams op de eerste plaats geëindigd, in de oranje, groene en gele competitie. Volgens tennistrainer Leon Zuijdendorp een top prestatie.

,,Als je kijkt naar het feit dat we acht jaar geleden twee teams hadden met maar tien kinderen naar 64 kinderen verdeeld over 12 teams , dan kun je spreken van een snel stijgende lijn.”

Als fundament van dit succes draagt hij vijf redenen aan: ,,Goede Samenwerking met bestuur, betrokkenheid bij het organiseren van leuke eventjes, plaatsen van een oefenmuur, extra wedstrijdtrainingen maar vooral ook dat het spel zelf als steeds leuker word ervaren. Er wordt nu ook actief vrij gespeeld wat voorheen nog niet aan de orde was. Dit is volgens mij de belangrijkste voorwaarde van vooruitgang.”

De kersverse kampioentjes kunnen maar kort genieten van hun kampioenschap aangezien er half september al weer wordt gestart met de herfstcompetitie. Hier zullen ze wederom hun stinkende best moeten gaan doen om weer als eerste uit de bus te komen.