Dick Schumacher en Peter Bienefelt met hun prijswinnende brood en kaas.
Dick Schumacher en Peter Bienefelt met hun prijswinnende brood en kaas. Foto:

Kaas en brood winnen prijzen

BARENDRECHT – Bakker Peter Bienefelt en kaasspecialist Dick Schumacher zijn samen in de prijzen gevallen.

Het kaas/mosterddesembrood van de Boulanger van Peter Bienefelt uit Rhoon werd uitgeroepen tot het winnende brood in de regio tijdens de talkshow BAR-talk in Het Kruispunt. Uit elke gemeente mocht één bakker zijn specialiteit aanbieden. De Boulanger leverde het kaas/mosterddesembrood in. Horeca expert Freek van der Valk mocht de producten van de drie bakkers uit de drie gemeenten proeven en beoordelen. De inzending van Boulanger Peter Bienefelt vond hij het meest bijzondere en verrassende brood. Het is opnieuw een erkenning voor het vakmanschap van Bienefelt, die de titel ‘World Master Baker’ mag voeren. 

Het kaas/mosterddesembrood van de Boulanger wordt gemaakt met Rotterdamsche oude kaas 55 weken oud, afkomstig van Dick Schumacher’s kaashandel de Weypoort op de Middenbaan. Deze kaas heeft een superior Taste Award gewonnen in Brussel. Daar heeft een culinaire vakjury van 200 prestigieuze chefs en sommeliers zowel De Rotterdamsche Oude 55 weken als de 100 weken erkend met drie sterren. Elk jurylid beoordeelt hier zelfstandig zonder te communiceren met andere juryleden. Het is geen wedstrijd, dus elke product wordt op zijn eigen kwaliteit gekeurd.
“Het is de derde keer in drie jaar tijd dat De Rotterdamsche Oude 55 weken in de prijzen valt. Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op!”, reageert Dick Schumacher.

Zie ook deboulanger.nl en derotterdamscheoude.nl.


Chantal Kradolfer nieuwe directeur

BARENDRECHT - Vanaf 1 oktober 2021 verwelkomt theater Het Kruispunt Chantal Kradolfer als directeur-bestuurder. Chantal neemt het stokje over van Irene Pronk, die per 1 september algemeen directeur wordt van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.

Chantal was de afgelopen jaren directeur van de Stichting Kunst & Cultuur Brielle/BREStheater. Zij studeerde aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit Utrecht/ Antwerp Management School. Na haar studie streek zij neer in Brielle waar zij o.a. de realisatie van een sport-& cultuurhuis afgerond heeft. 

Jan IJzerman, voorzitter van de Raad van Toezicht van theater Het Kruispunt, over de aanstelling: ‘Met Chantal krijgt theater Het Kruispunt een cultureel ondernemer, vertrouwd met theater in een multifunctioneel centrum. Als Raad van Toezicht hebben we er alle vertrouwen in dat Chantal samen met het team en de partners de uitdagingen en kansen aankan, zoals het opstarten na de coronacrisis, het uitbreiden van activiteiten van Kruispunt Live en het versterken van cultuureducatie. Het Kruispunt zal ook in de toekomst het bruisend cultuur centrum voor alle Barendrechters zijn.’

Chantal over haar aanstelling ‘Ik ben ontzettend verheugd om een bijdrage te gaan leveren aan de doorontwikkeling van theater Het Kruispunt! De locatie en Irene hebben mij eerder geïnspireerd in mijn huidige werk. Het Kruispunt is dynamisch en biedt mooie kansen om samen met het team en de partners na een bijzonder zwaar seizoen te laten schitteren voor Barendrecht en omgeving.'

Vanaf 1 oktober 2021 is Chantal Kradolfer de nieuwe directeur van theater Het Kruispunt.