Kruidenier Koerier zoekt chauffeurs

BARENDRECHT- De Kruidenier Koerier van KijkopWelzijn zoekt nieuwe vrijwilligers. Deze vrijwilligers doen de boodschappen voor senioren in Barendrecht en bezorgen dit bij de mensen thuis.

De Kruidenier Koerier draait volledig op vrijwilligers. De vrijwillige chauffeurs doen boodschappen voor mensen die dat zelf niet meer kunnen en een klein netwerk hebben. Vervolgens bezorgen deze vrijwilligers de boodschappen in tweetallen met de bus van de Kruidenier Koerier. Aan de deur maken de vrijwilligers een kort praatje om te vragen hoe het met de klanten gaat, om vervolgens verder te gaan. Per dag staan maximaal acht klanten op de lijst.

,,Het is een heel mooi en dankbaar project”, aldus de coördinator van deze dienst. ,,Zowel de telefonistes als chauffeurs doen alles vrijwillig. De vrijwilligers zijn rond 8.45 uur op kantoor voor een kop koffie en vertrekken om 9 uur naar de winkels. Aan het begin van de middag ben je meestal weer terug.”

Voor deze functie kunnen vrijwilligers kiezen voor een vaste dag of zichzelf flexibel beschikbaar stellen. Het rooster wordt maandelijks gemaakt. Meer informatie via balie@kijkopwelzijn.nl of 0180 691800.