Deelnemers gezocht voor Spoken Word Night

BARENDRECHT - Donderdagavond 26 augustus houden Spruit eten en drinken en de Bibliotheek AanZet een Spoken Word avond in Het Kruispunt. Aankomend talent krijgt tijdens deze open mic. night een unieke kans om op te treden voor publiek. Op het podium is nog plek voor enkele deelnemers die willen optreden met spoken word, gedichten, korte verhalen of andere teksten. De presentatie en de uitreiking van de publieksprijs is in handen van niemand minder dan Kay Slice. Kay Slice is een bekende hiphopmuzikant, woordkunstenaar en songwriter die zowel solo als met verschillende bands aan de weg timmert. Hij trad onder meer op bij DWDD, in de Doelen en bij North Sea Jazz.

De inschrijving voor deelnemers is inmiddels gestart. Wie het leuk vindt om op te treden kan zich aanmelden bij denise@spruitbarendrecht.nl. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar. Het aantal podiumplekken is beperkt dus snel aanmelden is aanbevolen.

26 augustus. Inloop: 19.30 uur. Optredens: 20 tot 22 uur (met pauze)
Napraten met een drankje.


Gezonde game

REGIO - Het Maasstad Ziekenhuis heeft in samenwerking met NBD Biblion een app ontwikkeld die in spelvorm informatie geeft over gezonde voeding. Via deze zogenaamde ‘serious game’ krijgen patiënten met diabetes mellitus type 2 (ook wel suikerziekte genoemd) en mensen die een risico lopen om deze ziekte te krijgen informatie over wat gezonde keuzes zijn.
In Nederland hebben 1,1 miljoen mensen diabetes type 2 en dat worden er steeds meer. “Door gezond te eten en genoeg te bewegen kun je de kans om diabetes type 2 te ontwikkelen sterk verkleinen”, zegt Joke van der Linden, internist in het Maasstad Ziekenhuis en betrokken bij de ontwikkeling van het gezonde spel. “Maar wat is nu gezond? Niet alles wat gezond lijkt, is ook gezond. Met dit spel leren we de speler waar je op kunt letten en hoe je gezondere keuzes kunt maken.”
De game is te spelen door de Bibendo app op de telefoon of tablet te downloaden: Maasstad Ziekenhuis - Gezonde leefstijl'.