Walking Football start in september

BARENDRECHT- V.V. Smitshoek en de Buurtsportcoach van KijkopWelzijn hebben de handen ineen geslagen om Walking Football aan te bieden vanaf september. Momenteel zijn de voorbereidingen en de werving van deelnemers in volle gang. De samenwerking met het Ouderenwerk van KijkopWelzijn.

V.V. Smitshoek met vrijwilligers Leo Tol en Fred Buik zijn in ieder geval erg enthousiast over dit nieuwe project. De Buurtsportcoach legt momenteel de laatste hand aan het projectplan wat wordt ingediend bij het Barendrechts Sportakkoord. Financiële ondersteuning voor dit mooie initiatief is namelijk erg welkom. Jos Vos is een waardig ambassadeur. Hij wil samen met beide partijen voor deze nieuwe tak van voetbal binnen Barendrecht extra aandacht genereren.
Walking football is een laagdrempelig beweegprogramma voor 60-plussers, zowel voor mannen als vrouwen. Het is een voetbalvorm waarbij niet wordt gerend. Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kernwaarden in dit programma voorop.

Voetballen zonder te rennen dus. ‘Is dat nog wel voetbal? En is dat leuk dan? Jazeker, want Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal. Met een aantal uitzonderingen. Het aantal veldspelers is zes.’

Deelnemen? Stuur dan een mailtje naar buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of bel naar Leo Tol: 06-43022355

In samenspraak met alle deelnemers wordt er gekozen voor een geschikte trainingsdag en tijd