Link heeft duidelijk al het een en ander meegemaakt.
Link heeft duidelijk al het een en ander meegemaakt.

Link heeft een lange weg te gaan

Algemeen

REGIO - De Dierenstee vangt tientallen vondelingen per jaar op, zeker in de zomermaanden komen er meerdere dieren per week binnen. Het gaat dan met name om katten en konijnen waarvan het vermoeden bestaat dat ze geen eigenaar (meer) hebben. Er wordt altijd getracht een eigenaar te achterhalen, maar voor een ruime meerderheid van de vondelingen meldt zich helaas nooit meer iemand. Een deel daarvan heeft waarschijnlijk ook nooit een thuis gehad, ze hebben altijd buiten geleefd. Zo ook kater Link, die zijn leven tot nu toe duidelijk op straat heeft doorgebracht. Ook hij werd als vondeling bij De Dierenstee binnengebracht, zijn leeftijd is geschat op twee jaar.
Link heeft duidelijk al het een en ander meegemaakt en is menselijk contact niet gewend. Als je Link benadert, laat hij met veel geblaas weten dat je niet te dichtbij moet komen. Wie rustig in de buurt van Link gaat zitten en hem iets lekkers geeft, merkt dat Link dan wel iets kalmeert, maar van aaien is nog geen sprake. Het zal nog even duren voordat Link zich op zijn gemak voelt bij mensen, hij heeft nog een lange weg te gaan. Er wordt dus voor hem een baas gezocht die het socialiseren van een schuwe kat als een uitdaging ziet en daar veel tijd en aandacht aan kan besteden. Dan nog is het niet zeker dat Link zal uitgroeien tot een aanhankelijke kater, misschien blijft hij wel altijd wel een beetje op zijn hoede. Natuurlijk kan Link in een andere omgeving opbloeien, maar zijn toekomstige baas moet er rekening mee houden dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn.

Wie heeft er een rustig thuis voor Link en geeft hem zelfvertrouwen?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl