(foto: John van Neuren)
(foto: John van Neuren) Foto:

Smitshoek verliest dorpsderby

BARENDRECHT - Waar Smitshoek in de wedstrijd de beste kansen kreeg, gaf BVV Barendrecht een lesje in effectiviteit op eigen veld.
De derby is toch altijd een ‘happening'. Zo waren er weer een paar honderd supporters aanwezig om een interessant schouwspel te zien tussen de Derde Divisionist Barendrecht en Hoofdklasser Smitshoek.
Barendrecht nam in het begin van de wedstrijd het initiatief heeft zonder echt gevaarlijk te worden.
Gedurende de eerste helft krijgt Smitshoek steeds meer grip op de wedstrijd. Verburg komt oog-in-oog komt met de keeper van de BVV, maar helaas voor Smitshoek kan hij de inzet naast het doel verwerken. Het volgende moment levert wel een doelpunt op. Hermon Tekleab (Smitshoek) is net eerder bij de bal dan de keeper, waarbij de keeper zijn eigen verdediger omverloopt en Telkeab de bal in het lege doel kan schuiven. 0-1, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af. Daarna gaat de thuisploeg er razendsnel vandoor en komt Altintas met een steekpass voor de neus van Smitshoek-doelman Fabrie die kansloos is, 1-0. Vlak voor de rust is het Joey Jongman die de bal hard en laag in de verre hoek schiet, 2-0.
In de tweede helft is het voormalig BVV-er Daniël Esajas die mag aanleggen en overtuigend de bal tegen de touwen schiet, 2-1. Aan de andere kant mag Tim Eekman namens Barendrecht nog eens aanleggen, maar deze inzet wordt door doelman Michael Termijn naast gekeken. Zo had Smitshoek de kansen, maar stapte Barendrecht met een 2-1 overwinning van het veld.