(Foto: Marjan Visser)
(Foto: Marjan Visser) Foto:

Heerjansdam wint oefenderby tegen Rijsoord

HEERJANSDAM - Wat was dat lang geleden, dat Heerjansdam 1 een thuiswedstrijd speelde. De laatste wedstrijd met publiek was op 7 maart 2020 (Heerjansdam - Oranje Wit). En je kon aan alles merken dat de supporters er weer aan toe waren om een wedstrijd te zien. Op het gezellig drukke sportpark de Molenwei speelde Heerjansdam een oefenwedstrijd tegen Rijsoord, waar velen elkaar dus sinds lange tijd weer zagen en ‘bij konden praten'.
Bovendien zagen de Heerjansdammers de thuisclub een goede wedstrijd spelen, die met 3-0 werd gewonnen. Heerjansdam had het initiatief en zag Nathan Bernadina twee keer een verdedigingsfout van de gasten afstraffen: 1-0 34e minuut en 2-0 in de 44e minuut. Jarno Visser was nog gevaarlijk met een hard schot, dat gestopt werd door doelman Tomas Fernandes.
Na de rust eenzelfde spelbeeld, Heerjansdam controleerde de wedstrijd, al duurde het een tijd voor er wat kansen ontstonden (tot de 28e minuut). Mathijn Valster was er tot drie keer bij betrokken. Eerst schoot hij van afstand net over de kruising, daarna speelde hij Luc Delmee tot twee keer toe schitterend vrij, maar de aanvaller miste de scherpte nog om te scoren. Dat deed Gert Jan Plaizier wel, na een pass van Railey Martijn bepaalde hij de einstand op 3-0.
Zaterdag 14 augustus speelt Heerjansdam uit tegen Katwijk, aanvang 12 uur.