Storing bij rampenzender

BARENDRECHT – Raadslid Jonathan Vrijman (EVB) heeft vragen aan het college gesteld over een storing op 9 juli  bij RTV Rijnmond, de calamiteitenzender voor de regio. Bij rampen en crises wordt de bevolking via deze zender geïnformeerd.
“Een calamiteitenzender moet onvoorwaardelijk en te allen tijde beschikbaar zijn voor crisiscommunicatie”, stelt Vrijman. Hij wil weten wat de oorzaak van de stopring is en hoe het zit met de noodstroomvoorziening van de zender. “Zijn er bij de calamiteitenzender alternatieve platforms waarop kan worden overgeschakeld bij een storing of bijvoorbeeld een cyberaanval”, wil Vrijman tenslotte weten.

Vragen over sportschool

BARENDRECHT - Omwonenden van een sportschool aan het Middeldijkerplein geven aan dat zij geluidsoverlast ondervinden. Gemeenteraadslid Lennart van der Linden (EVB) heeft over deze zaak een aantal vragen gesteld aan het college.
De sportschool ging in april 2019 open en is dag en nacht geopend. Van der Linden citeert uit een onderzoek van milieudienst DCMR, waarin staat dat de ruimte van de sportschool in contact staat met de rest van het gebouw. "Bewoners geven bijvoorbeeld aan het stemgeluid van de sportschool te kunnen horen.”