Smitshoek en Excelsior O21 maakten er een enerverend potje van.
Smitshoek en Excelsior O21 maakten er een enerverend potje van. Foto:

Doelpuntrijke remise tussen Smitshoek en Excelsior O21

BARENDRECHT - De wedstrijd tegen Excelsior O21 vormde het slotstuk van een ware Smitshoek - Excelsior dag waarin de jeugdteams het over de gehele dag tegen elkaar opnamen.
Onder schitterende omstandigheden maakte Smitshoek en Excelsior O21 er als sluitstuk een enerverend potje van. Spelend op het hoofdveld kwam Smitshoek in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door Sean Verburg en Joey Kleijn.
Na de rust brengt Excelsior direct de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 op het scorebord te zetten. Smitshoek wil weer naar een veilige marge en na een langlopende aanval komt de bal via Perry van Eijken voor de voeten van Joey Kleijn, die vanaf ruim 25 meter fenomenaal de bal in de korte kruising streept, 3-1. De jongelingen uit Kralingen laten het er niet bij zitten en via een teruggetrokken voorzet komen ze knap terug tot 3-2. De thuisclub zoekt opnieuw de aanval. Joey Kleijn lanceert Guyon Fernandez, maar de keeper trapt niet in de schijnbeweging van de spits en graait de bal van zijn voet. Niet veel later is het een schot met links van Hermon Tekleab die wordt gestopt, waarna ook Guyon Fernandez de handen van de Kralingse doelman vindt. Aan de andere kant is het één van de spitsen van Excelsior die Emilio Samsey en Jochem van de Biggelaar te slim af is en een lage voorzet achter Michael Fabrie schiet, 3-3.
Zo worden de zes doelpunten in de wedstrijd keurig verdeeld tussen beide teams en kan er worden teruggekeken op een geslaagde voetbaldag met opleidingspartner Excelsior.