Organisatie van Halve Marathon optimistisch

BARENDRECHT – De organisatie van de Halve Marathon van Barendrecht op zondag 26 september keek op vrijdag 13 augustus gespannen naar de persconferentie van de minister-president.

“Wij zijn van mening dat er voor de Halve Marathon van Barendrecht voor nu niets is veranderd”, concludeerde de organisatie na afloop. “De kans dat het evenement door mag gaan schatten wij nog altijd op 80 procent. De grote vraag is vooral of het door kan gaan in een opzet waarbij je als deelnemer nog echt het gevoel hebt aan een wedstrijd mee te doen, met in ieder geval een vleugje van de beleving die je er onder normale omstandigheden bij mag verwachten.”

Overleg

Op maandag 30 augustus overlegt de organisatie met de gemeente Barendrecht en veiligheidsregio over het evenement. Dan wordt er meer duidelijk. Vooral het aantal toegelaten deelnemers is een pijnpunt.

“Alhoewel 750 deelnemers ten opzichte van wat we de laatste anderhalf jaar gewend zijn een heel mooi aantal is bij een hardloopwedstrijd, daarmee draai je geen evenement. Echter de wil om deze eerste editie op een toffe én veilige manier neer te zetten is bij alle partners, vrijwilligers en andere belanghebbenden ruimschoots aanwezig en er wordt dan ook keihard doorgewerkt aan de realisatie.”

Voor nu betekent dit dat:
-de Van der Valk 21.1 kilometer is uitverkocht
-er op de Aafje 5 kilometer, Runnersworld Rotterdam Dordrecht 10 kilometer en de Lincks Personal Recruitment 30 kilometer gezamenlijk nog maar 120 plekken beschikbaar zijn
-dat er geen daginschrijving is.

Inschrijven

Wie op de reservelijst voor de halve marathonafstand wil, kan een e-mail sturen naar info@halvemarathonbarendrecht.nl.
“Voor de overige afstanden geldt, wacht vooral niet te lang met inschrijven”, adviseert de organisatie.
Gratis annuleren kan tot en met 1 september.

Zie voor meer informatie en inschrijving de website van het evenement:
www.
halvemarathonbarendrecht.nl