Aad van Berkel: spectaculaire zege met zijn duiven.
Aad van Berkel: spectaculaire zege met zijn duiven. Foto:

Vlucht voor jonge duiven

BARENDRECHT – Op zaterdag 14 augustus vlogen jonge duiven een vlucht vanuit Niergnies, over een gemiddelde afstand van 212 kilometer. De duiven werden gelost om 8.40 uur.
Uit de Hoeksche Waard deden 2127 duiven mee, waaronder 563 van Barendrecht e.o.
Triomfale overwinnaar werd Aad van Berkel die prijs 1 tot en met 6 in de wacht sleepte. Een spectaculaire zege, wat niet zo veel voorkomt. In de Hoeksche Waard was het ook de eerste prijs plus de 10e en de 11e prijs.
In de B- groep had C. Kouwenhoven de 1e prijs en Gemert-Visser 2e en 3e prijs (algemeen 17e ,21e en 22e prijs).
Er werd ook vanuit Brive een vlucht gevlogen voor oudere duiven. Winnaar was W. Rijken met 1e,2e en 3e prijs.

Begin met hardlopen 
via Start4Energie

BARENDRECHT - Atletiekvereniging C.A.V. Energie start op 11 september weer met de succesvolle Start4Energie loopcursus. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.cavenergie.nl.
"In 14 weken tijd begeleiden we jou van 0 naar 5 km hardlopen”, legt een medewerker van de vereniging uit. "Daarvoor organiseren wij twee trainingen per week op de club, de derde training doe je zelf. De gezamenlijke trainingen zijn op woensdagavond 19.30 uur en zaterdagmorgen 9.30 uur onder leiding van ervaren trainers. Deze trainingen richten we (zo nodig) corona veilig in. Aan onze club is ook een fysiotherapeut verbonden. Al honderden mensen zijn de afgelopen jaren enthousiaste lopers geworden door deze cursus.”
De kosten van de cursus bedragen all-in 55 euro per persoon. Deelnemers zijn tijdens de loopcursus tijdelijk lid van Energie.
Meer informatie op de website of stuur een mail aan info@cavenergie.nl

Bestuurders in Sportcafé

BARENDRECHT - Vanavond (19 augustus) ontvangt Jos Vis in zijn programma Sportcafé  van 19 tot 20 uur op Exxact Barendrecht: Ad van der Ende.
Ad, woonachtig in Barendrecht, speelde ruim 20 jaar in het eerste elftal van SV Heinenoord. Bij die club is hij ook vanaf 1990 penningmeester. Ook is hij bij de BVV Barendrecht een aantal seizoenen leider geweest van jeugdteams. Daarnaast is hij op diverse terreinen al jaren vrijwilliger. Daarvoor ontving hij enkele maanden geleden een koninklijke onderscheiding. Alle reden voor Jos om Ad naar de studio te halen.
Verder aan de telefoon Koen Schelling. Koen is voorzitter van de TC van Hockey Club Barendrecht (HCB). Hij is op zoek naar een nieuwe keeper voor heren 1.
Daarnaast het laatste nieuws over Walking voetbal bij vv Smitshoek en een overzicht van de oefenwedstrijden van BVV Barendrecht, vv Smitshoek en vv Heerjansdam.
Volgende week (26 augustus) is Marco Booij (ZPB) te gast.

Talenttest bij 
GV Barendrecht

BARENDRECHT – Gymnastiekvereniging GV Barendrecht is op zoek naar talent. Het gaat om meisjes geboren in 2013, 2014 of 2015. Turnervaring is niet nodig. Ook wordt gezocht naar meisjes geboren in 2011 of 2012, die op nationaal niveau willen turnen.
Op zaterdagochtend 12 september is er een talententest aan de Flensburg 5. Aanmelden kan door een mail te sturen naar talententest.gvb@gmail.com. Daarbij volledige naam, geboortedatum en eventuele turnervaring vermelden.

Biljarten en 
kaarten

BARENDRECHT - Senioren Biljartvereniging Carnisselande heeft nog ruimte voor enkele senioren die graag met de biljartsport kennis willen maken of een balletje willen stoten.
Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Bij de vereniging staan de sociale contacten en de gezelligheid hoog in het vaandel. Er wordt gespeeld in de kantine van sporthal Riederpoort, Riederhagen 2-9. Belangstellenden kunnen vrijblijvend komen kijken om de sfeer te proeven.
De competitie loopt van 1 oktober tot en met 30 april elke middag van 13 tot 17 uur. Elke ochtend is er van 10 tot 12.30 uur oefenen.
Van 1 mei tot en met 30 september kan men 4 dagen in de week ( maandag-woensdag-donderdag-vrijdag ) van 10 tot 17 uur oefenen.
Vanaf 1 oktober houdt de vereniging elke vrijdag een klaverjas- en jokeravond waar iedereen welkom is. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19 uur
Voor verdere informatie kan men contact opnemen met secretaris A. Vermasen: 0180620702 – 0651515212.

Bridge-seizoen Hartenvrouw begint weer

BARENDRECHT - Bridgeclub Hartenvrouw Barendrecht begint op 13 september de nieuwe bridge-competitie op 13 september. Er wordt weer op maandagmiddag gespeeld in de kantine van voetbalvereniging BVV op Sportpark De Bongerd. Aanvang 13 uur (aanwezigheid 12.45 uur).
Het seizoen van 30 middagen wordt in 2 lijnen(A en B) 5 competitieronden van elk 6 wedstrijden gespeeld. Nieuwe leden zijn welkom.
Voor nadere informatie kan men zich melden bij wedstrijdsecretaris Jan Geleijns, 0643194047.

FC Straat met Touzani

HEERJANSDAM - Bij VV Heerjansdam staat er op zaterdag 28 augustus van 9 tot 13 uur een leuke FC Straat training op het programma.
Het wordt een sportieve ochtend met challenges, truckjes en veel voetbalplezier en een Meet en Greet met Tiki Taka Touzani.
De ochtend is bedoeld voor sportieve, enthousiaste jongens en meiden in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar.
FC Straat is de online voetbalclub opgericht door Touzani zeker bekend bij de jeugd. Er worden online filmpjes geplaatst met challenges en voetbaltricks, plezier in het voetballen staat voorop.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via de site van VV Heerjansdam, de kosten bedragen voor leden 15 euro en voor niet-leden 35 euro.
Er word gewerkt in twee groepen, dus niet iedereen start of eindigt op dezelfde tijd.