Roger Dorsman.
Roger Dorsman. Foto:

Dorsman klaar voor Tokio

HEERJANSDAM - Na het laatste trainingskamp in het Turkse Belek gaan de Paralympische Spelen voor Roger Dorsman nu echt beginnen.
De Paralympische Spelen beginnen op 24 augustus en duren tot 5 september. De zwemmer uit Heerjansdam komt op verschillende afstanden uit:
Op donderdag 26 augustus op de 400 meter vrije slag. Op zaterdag 28 augustus op de 100 meter rugslag. Op maandag 30 augustus op de 200 meter wisselslag. Op woensdag 1 september op de 100 meter schoolslag en tenslotte op vrijdag 3 september op de 100 meter vlinderslag.
De NOS besteedt dit jaar ruim aandacht aan de Paralympische Spelen. Op rogierdorsman.nl staat alle informatie over de beschikbare livestreams.

Bedriegertjes op pleinen

BARENDRECHT - Om het grote plein bij het Havenhoofd en het nieuwe autovrije plein op ’t Vlak aantrekkelijk te maken, wil EVB hier ‘bedriegertjes’ realiseren. De kleine fonteintjes die uit de grond komen zien er fraai uit. En zijn leuk voor kinderen om mee te spelen.
Raadslid Nicoline Blankenstein (EVB): "In meerdere gemeenten zijn pleinen hiermee verfraaid. Het zorgt voor leuke en aantrekkelijke pleinen. Zeker ook in de buurt van horeca. Dit moeten we gewoon gaan doen!”. EVB heeft haar wensen kenbaar gemaakt in een aantal schriftelijke vragen aan het college van B&W. Voor wat betreft 't Vlak vraagt EVB ook om een logische indeling van terrasruimte. Namelijk met zo lang mogelijk zon.