Blijdorpplaatjes

(vervolg van de voorpagina)

“Wij hadden gehoopt op 20 boeken, maar het zijn er 230 geworden”, vertellen de verzamelaars. Ze hebben de boeken overhandigd aan Yolanda Hekkert van stichting Wens & Go. Zijn zorgt ervoor dat de albums bij de juiste gezinnen terechtkomen.
“In het begin hebben we zelf alle plaatjes ingeplakt”, vertelt Hanneke van der Vlies. Dat bleek echter te veel tijd te kosten. Bovendien vinden kinderen het leuk om de plaatjes zelf in de plakken. Bij de meeste albums zit nu een zakje met de complete zet Blijdorpplaatjes.
De niet complete Blijdorpboeken en plaatjes die over zijn, gaan naar de Riederborgh in Ridderkerk. Daar worden ze gebruikt bij de activiteiten voor de bewoners.
Stichting Wens en Go is voor informatie bereikbaar via info@wensengo.nl .


Body & Mind voor senioren

BARENDRECHT- Body & Mind is beweging op muziek voor senioren. Er worden gevarieerde oefeningen aangeboden, die op en naast de stoel gedaan kunnen worden. Goed voor lichaam en geest.
Iedereen vanaf 65 jaar is welkom en kan vrijblijvend 2 proeflessen komen meedoen. De lessen worden gegeven door Yvonne Mies, beweegdocente, in Waterpoort aan het Middeldijkerplein 9. De lessen zijn op maandag van 9.30 tot 10.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Aanmelden of meer informatie: ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl of 0180 – 691 803.


Gesprek over omroep

BARENDRECHT - William Vat gaat op donderdagavond 19 augustus van 20 tot 21 uur op Exxact Barendrecht live in gesprek over het verleden en de toekomst van Exxact Barendrecht.
Exxact Barendrecht is de lokale publieke omroep voor Barendrecht. In de nabije toekomst is het streven dat Barendrecht straks een eigen radio en tv station heeft waarin van sport tot cultuur alles plaats kan vinden. William gaat in gesprek met de radio makers van het eerste uur: Hans Tieleman en Ron van t Hof.