Stichting Velerlei stopt ermee

BARENDRECHT – Stichting Velerlei stopt met haar activiteiten. Dat heeft het bestuur van de stichting laten weten. 

“De afgelopen anderhalf jaar zijn door de COVID19 pandemie bijna alle activiteiten gestopt, uiteraard mede door de opgelegde maatregelen vanuit de overheid, tevens om ieders gezondheid te waarborgen. Wij vinden dit als stichting heel jammer, echter lijkt het erop dat de pandemie nog wel even aanhoud, met alle beperkingen die daarbij komen kijken”, legt het bestuur van de stichting uit.

Velerlei organiseerde elf jaar lang activiteiten, waar Barendrechters voor een klein bedrag aan konden deelnemen. Aanvankelijk werden de activiteiten gehouden in de Centrumpost aan de Binnenlandse Baan. Na de sloop van dit voormalige postkantoor kreeg Velerlei ruimte in het Trefpunt. Die werd opgeknapt en in februari 2017 feestelijk geopend. 

Voorzitter Gerda Pradun en haar bestuursleden geven verschillende redenen aan voor het stoppen.
“Enerzijds vanwege de aanhoudende pandemie, anderzijds de uitdagingen die er liggen voor de toekomst, denk hierbij aan bijvoorbeeld de verplichte verhuizing in 2023, vanwege de sloop van het bestaande gebouw. Diverse bestuursleden gaan in dezelfde periode met pensioen en willen zich vrij kunnen bewegen zonder daarbij verplichtingen te voelen.”

In verband met de coronamaatregelen is Velerlei sinds maart 2020 gesloten. Een heropening komt er niet meer, want al op 1 september stopt de stichting.
Zie ook pagina 5.