Er is veel te ontdekken tijdens het mini-festival. (foto: Danielle de Nijs)
Er is veel te ontdekken tijdens het mini-festival. (foto: Danielle de Nijs) Foto: Danielle de Nijs

Mini-festival voor peuters en kleuters

BARENDRECHT – Om de zomervakantie goed af te sluiten is er op vrijdag 27 augustus het theatrale mini-festival op Natuurgoed Ziedewij aan de Noldijk. Bezoek voor de vaste prijs van 5 euro een voorstelling, kom muziek maken in de speeltuin van Tutti Timbri én loop het Kabouterpad. Natuurlijk kan een hapje en drankje niet ontbreken. Leuk voor peuters en kleuters en natuurlijk alle ouders, opa’s en oma’s.

Om 10 uur, 12 uur en 14 uur is de voorstelling Wensappel (3+) te zien. Een interactieve voorstelling met live gezongen liedjes en antieke, Tsjechische marionetten. Tatoe de tovenaar heeft zo'n zin in een appeltje. Maar wanneer hij bij de appelboom komt, zijn ze allemaal op. Houdt dan niemand rekening met elkaar in dit bos? Maar Tatoe weet wel hoe hij de bosbewoners een lesje kan leren. Hij tovert een gouden appel in de boom. Een wensappel. Je mag twee wensen doen als je over de appel wrijft.

De bezoekers gaan na afloop van de voorstelling op muzikale reis. Met de houten muziekinstrumenten van Bert van Bommel van Tutti Timbri ontdekken ze hoe leuk en makkelijk het is om zelf muziek te maken. De instrumenten maken geluiden die je nog nooit hebt gehoord. Uitgespeeld, neem dan het Kabouterpad terug naar je fiets en geniet na van een heerlijke middag. Wie weet zie je onderweg nog een paar kabouters.

Dit mini-festival is een samenwerking tussen Het Kruispunt en Natuurgoed Ziedewij. Er kunnen maximaal 50 bezoekers toelaten op het terrein. Kaarten zijn te koop via www.theaterhetkruispunt.nl/
zomerprogrammering.