Dode egel (1)

"Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er met de egel gebeurd is. Maar het is niet altijd de schuld van de mens dat er van alles verspreid ligt in de buurt van een vuilnisbak. Ik zie het hier elke dag gebeuren, zeemeeuwen, merels, kauwen die de vuilnisbakken op het Middeldijkerplein leeg plukken.
De openingen zijn te groot, ze duiken er gewoon in en plukken alle McDonaldszakken etc. die er in zitten gewoon leeg.
Misschien is het mogelijk er een klep op te zetten, dat kan helpen"

Joke Henschel,
Barendrecht


Dode egel (2)

“Beste Lezer, raap regelmatig afval van straat gooi dit dan in de prullenbak. Echter, de prullenbakken zouden ook aangepast of veranderd moeten worden. De vogels gaan in die bakken en gooien het allemaal over straat. Het zouden bijv. net als hondenpoep bakken moeten worden met deksel die met de voet geopend wordt. Of een klepje of roostertje erover. Bijvoorbeeld op de bakken rondom winkels waar etenswaar verkocht wordt.

Ik zie regelmatig jongeren rotzooi op straat gooien, nou zeg er maar niets van, grote brutale mond kan je krijgen.
Misschien foto's van deze egeltjes plaatsen voor bewustwording van wat er kan gebeuren.”

Petra Dorsman,
Barendrecht


Wordt Barendrecht in 2022 Fietsstad?

"De 2-jaarlijse fietsstadverkiezing gaat weer van start

De strijd om de titel van Fietsstad 2022 is weer losgebroken tussen gemeenten. In 2020 behaalde Veenendaal de eerste plaats. Met in 2019 maar liefst 45.000 ingevulde enquêtes, is de Fietsstadverkiezing het grootste fietsonderzoek van Nederland. Voor de Fietsersbond Barendrecht biedt de enquête een uitgelezen mogelijkheid om het fietsen in Barendrecht e.o. te promoten en om een inkijkje te krijgen in hoe inwoners en doorgaande forenzen en toeristen het fietsen in de gemeente ervaren.

De enquête voor de Fietsstadverkiezing 2022 is maandag 16 augustus  live gegaan en staat open tot en met zondag 31 oktober. Genoeg tijd een enquête in te vullen. 

In de Fietsstadverkiezing zijn de fietsers “juryleden”. Hoe meer juryleden in onze gemeente aan het woord komen, hoe duidelijker het beeld wordt waar het fijn fietsen is in de gemeente (of juist niet). Hiermee kan de afdeling Barendrecht van de Fietsersbond zijn voordeel doen in het overleg met de gemeente. En de gemeente Barendrecht kan lering trekken uit genoemde knelpunten en stappen ondernemen om deze op te lossen en zo een veilige omgeving en een fijn fietsklimaat te creëren.

Via onze website
barendrecht.fietserbond.nl kan men stemmen voor de Fietsstad van 2022.

Het is de ambitie van het college van B&W om in de top 10 te belanden. En dat is niet zo’n onrealistische wens. Er worden fietspaden en fietsstraten aangelegd om zo een goed fietsnetwerk te krijgen, er is aandacht voor fietsparkeren en voor het voorkomen van fietsendiefstal, onveilige plekken voor fietsers worden aangepakt en bij basisscholen worden projecten gestart om kinderen veilig naar school te laten gaan.
Op onze website kunt u als enthousiaste fietsliefhebber de enquête voor de Fietsstadverkiezing nu al invullen. Uiteraard kunnen we altijd de hulp van nieuwe vrijwilligers gebruiken! Neem contact op met: barendrecht@
fietsersbond.nl ."

Frans Pijnenburg,
SecretarisFietsersbond Rotterdam+Regio,
Barendrecht