Kunstmarkt stopt door overdreven regelgeving

BARENDRECHT – Jo Polak en René Baan stoppen met de organisatie van de Barendrechtse Kunstmarkt. Ze zijn het bureaucratische gedoe zat. “We zijn geen Pinkpop.”
Polak en Baan begonnen 35 jaar geleden met de Kunstmarkt. De laatste jaren vond het geliefde evenement plaats op en rond het Doormanplein.
“In 2020 kon de kunstmarkt niet doorgaan vanwege de corona epidemie. Dit jaar hebben we de kunstmarkt ook niet, zoals we altijd gewend waren, in juni kunnen organiseren en hebben we de datum vastgesteld op 4 september. Tot overmaat van ramp stelt de gemeente dermate strenge regels, die niets met corona te maken hebben. We zien geen kans meer om op een verantwoorde wijze een gezellige kunstmarkt te organiseren”, stellen Jo Polak en René Baan in een verklaring.
René Baan licht hun ergernis toe. "De aanvraag wordt tegenwoordig behandeld door de Veiligheidsegio. Die stellen aanvullende eisen over hekken, brandblusmiddelen en vluchtroutes. De plattegrond die in 2018 door de brandweer is goedgekeurd, keuren ze nu af.”
(Vervolg op pagina 5.)