Kunstmarkt stopt ermee

(Vervolg van de voorpagina.)
Naast een vergunningsaanvraag komen er nu extra eisen bij in verband met corona. “Dan moet je allerlei vragen beantwoorden die je voor de normale vergunning al hebt beantwoord. En als je het gemeentehuis belt dan zeggen ze ‘Ja, door corona is het momenteel allemaal anders’. Dat is hun mantra”, vervolgt Baan.
“We zijn geen Pinkpop, we zijn gewoon een klein evenement. Maar in Rotterdam is er helemaal geen affiniteit met kleine organisaties. Wij zijn het nu zat om daar steeds tegenaan te lopen.” Opvolgers hebben Jo Polak en René Baan niet, want ze hebben de markt altijd soepel met z’n tweeën georganiseerd. Maar wie de organisatie wil overnemen, kan zich melden.

Geschiedenis
De Barendrechtse Kunstmarkt begonnen op de Middenbaan. Door de groei van het aantal deelnemers werd de ruimte in het winkelcentrum te klein en is de kunstmarkt in overleg met de gemeente verplaatst naar het plein voor het gemeentehuis. Na de verbouwing van het plein vond de markt een nieuwe plaats op het Doormanplein. " Een historische omgeving met een sfeer waar kunstenaars en publiek op een ontspannen manier met elkaar kennis konden maken”, vertellen Baan en Polak.

Reactie
"Wat ontzettend jammer dat aan dit waardevolle initiatief nu een einde komt. Het paste echt perfect in onze oude dorpskern en gaf daar meerwaarde door de diversiteit en laagdrempeligheid”, reageert Peter Jongenotter. Hij is voorzitter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.
"Ik hoop op nieuwe mensen die dit evenement toch willen voortzetten. Wij als vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht zouden dat van harte toejuichen en dergelijke initiatieven zo goed mogelijk ondersteunen”, aldus Jongenotter.