Conflict over buurttuin

BARENDRECHT - Er is een conflict ontstaan over de buurttuin aan de Kempenaar. Verhuurder Patrimonium, eigenaar van de woningen bij de tuin, zegt klachten te hebben gekregen van bewoners. Volgens de initiatiefnemers wil Patrimonium te tuin weg hebben. De fractie van EVB heeft het college vragen gesteld over de zaak.
Vorig jaar werd de buurttuin geopend door de wethouders Cees Schaap en Tanja de Jonge. De tuin kwam tot stand door de samenwerking tussen bewoners, diverse afdelingen van de gemeente, bedrijven en de direct omwonenden. De tuin bevindt zich op grond van de gemeente.
"Omwonenden ondervinden overlast van de kippen in de tuin aan de Kempenaar. Deze klachten neemt Patrimonium serieus”, stellen Patrimonium en de gemeente in een gezamenlijke verklaring.
De initiatiefnemers erkennen enige overlast van kippen. ,,Soms maken ze een soort paniekgeluid als een nieuwe kat de tuin binnenkomt. Dat houdt dan zo'n drie minuten aan en vinden we zelf ook hinderlijk. Helemaal voorkomen lukt niet, maar het lijkt erop dat als ze 's nachts niet lastiggevallen worden, ze overdag minder snel in de stress schieten."
(Vervolg op pagina 3.)