Wethouder: hier geen straatraces

BARENDRECHT – Er vinden op de parkeerplaats bij sportpark De Doorbraak geen straatraces plaats. Wel vertrekken vanaf de parkeerplaats autoliefhebbers in hun voertuigen naar de Maasvlakte, vermoedelijk om te racen. Dat schrijft wethouder Peter Luijendijk in antwoord op vragen van EVB over overlast door straatraces.

Volgens de wethouder is de sfeer tijdens de weekenden gemoedelijk op het parkeerterrein. Wel staat een enkele keer de muziek te hard en wordt er soms weggereden met slippende banden.
Volgens Luijendijk gaat het op de parkeerplaats om ‘verschillende groepen autoliefhebbers van uiteenlopende leeftijden’. De leeftijd varieert tussen 18 en 60 jaar. Er zijn ook gezinnen met jonge kinderen bij.

Op de grens tussen Rotterdam en Barendrecht is volgens de wethouder wel sprake van overlast, onder meer door straatracen en het maken van wheelies. De gemeente Barendrecht heeft samen met Staatsbosbeheer en de gemeente Rotterdam maatregelen genomen. Er zijn parkeerplaatsen afgesloten met betonblokken, schrikhekken en boomstammen. Er wordt gewerkt aan een permanente oplossing.