Fun2Run start op 6 oktober met een nieuwe loopcursus.
Fun2Run start op 6 oktober met een nieuwe loopcursus. Foto:

Marco Booij in Sportcafé

BARENDRECHT - Vanavond, donderdag 26 augustus, ontvangt Jos Vis in zijn programma Sportcafé: Marco Booij.
Marco was jarenlang een van de top waterpolospelers van Nederland. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen, in 2000, met het waterpoloteam van Nederland. Hij speelde jarenlang in heren 1 van ZPB H&L Productions. Intussen is hij bij “zijn” club assistent-coach bij heren 1. Ook geeft hij zwemles aan jonge kinderen. Alle reden voor Jos om weer eens bij te praten met Marco.
Daarnaast het laatste nieuws over Walking voetbal bij vv Smitshoek en een overzicht van de oefenwedstrijden van BVV Barendrecht, vv Smitshoek en vv Heerjansdam.
De techniek is in vertrouwde handen van Hans van Hengel.
Sportcafé is iedere donderdag tussen 19 en 20 uur te horen op Exxact Barendrecht.

Lopen met Fun2Run

BARENDRECHT - Fun2Run start op woensdag 6 oktober met een nieuwe loopcursus Start. Ook de cursus Next start bij voldoende deelneming, op zondag 10 oktober. Beide versies bestaan uit tien trainingen in groepsverband, aangevuld met twee trainingen per week die de cursist uitvoert op een zelfgekozen tijdstip.

De cursus Start is op woensdag van 18.00 tot 19.15 uur. De cursus Next vindt plaats op zondag van 9.30 tot 10.30 uur.

Het doel van de loopcursus Start is: 5K hardlopen in week 10, met plezier en zonder pauze. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor startende lopers, lopers zonder ervaring en liefhebbers van lopen in een gezellige groep.
Wil je harder, verder en beter leren lopen? En kun je al vier kilometer hardlopen zonder pauze? Dan is de loopcursus Next een prima plan. Personal Training behoort ook tot de mogelijkheden van Fun2Run, voor zowel Start als ook Next.
Trainers Marina Witkamp-Weijgertse en Marjolijn Westerink-Mak hebben veel aandacht voor loopscholing en looptechniek. MFA Waterpoort met enthousiaste beheerders biedt Fun2Run de perfecte start- en finish locatie. Fun2Run onderscheidt zich door een uitstekende intake fase, gegarandeerd lidmaatschap van de Atletiekunie voor de duur van de cursus, uitnodiging voor een loopanalyse bij Run2Day locatie Meent met aantrekkelijke korting op loopschoenen en een officiële AVG verklaring. De vragen van de intake betreffen trainingswensen, algemene conditie, specifieke blessures en gezondheidsaangelegenheden die van belang zijn tijdens de trainingen. Fun2Run kiest deze procedure om, zo zorgvuldig mogelijk, blessures en teleurstellingen te voorkomen.

Voor info en aanmelding: fun2run2018@gmail.com. Kosten 60 euro voor de gehele cursus. Er is een informatie avond op woensdag 29 september, aanvang 18 uur MFA Waterpoort. Zie ook Facebook: Fun2Run Barendrecht.

Uitslagen Duivensport

BARENDRECHT – In Morlincourt zijn zaterdag jonge duiven gelost voor een vlucht over 277 kilometer. Vanuit de Hoekse Waard deden 1984 duiven mee.
Eerste werd C. Kouwenhoven , tweede en derde A.v. Berkel ( HW, 1e-3e -5e).
In de B-Groep werd eerste, tweede en derde C. Kouwenhoven.
In Duffel werden oude en jonge duiven gelost voor een vlucht over 85 kilometer. Vanuit de HoekseWaard deden 2391 duiven mee.
Eerste werd A. Molenaar , tweede J.Beyer en derde P. van Gelder.
In de B-Groep werd eerste A.Molenaar , tweede J.Beyer , en derde P.Niemeyer.
Tussenstand Kampioenschappen Generaal over alle vluchten: eerste K.Lusdonk, tweede P.van Gelder, derde Kok-Westbroek, vierde A. Droogendijk en A van.Berkel. B-Groep: eerste Gemert-Visser, tweede M. van Horsen, derde P.Berkhout, vierde P.Niemeyer en vijfde P. van der Breevaart.

Nieuw schaakseizoen 
SV Barendrecht

BARENDRECHT - Het nieuwe schaakseizoen van Schaakvereniging Barendrecht start op maandag 6 september. Op maandag 30 augustus is er een inloopavond. We spelen elke maandagavond in ’t Trefpunt , Dr. Kuyperstraat 4. De jeugd krijgt van 18.45 tot 20 uur schaakles volgens het zogenoemde Stappenplan, een door de Schaakbond aanbevolen methode. Tevens verzorgen wij schaaklessen aan volwassenen (met name voor beginnende schakers). Die gaan plaatsvinden van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Om 20.15 spelen de senioren een interne competitie. Voor de externe competitie, de competitie waarbij we tegen andere regionale verengingen spelen, vormen wij combinatieteams met SV IJsselmonde.

Bij SV Barendrecht is nog steeds ruimte voor nieuwe (jeugd)leden, van beginners tot en met schaakgrootmeesters. Graag verwelkomen we je op één van onze speelavonden om de gezellige schaaksfeer te proeven, die zo kenmerkend is voor onze vereniging.

Voor verdere informatie kan men contact opnemen met de voorzitter Tjerk-Peter de Bruijn, tp.de.bruijn@gmail.com of 06-10981515.
www.schaakverenigingbarendrecht.nl

Begin met hardlopen 
via Start4Energie

BARENDRECHT - Atletiekvereniging C.A.V. Energie start op 11 september weer met de Start4Energie loopcursus. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.cavenergie.nl.
"In 14 weken tijd begeleiden we jou van 0 naar 5 km hardlopen”, legt een medewerker van de vereniging uit. "Daarvoor organiseren wij twee trainingen per week op de club, de derde training doe je zelf. De gezamenlijke trainingen zijn op woensdagavond 19.30 uur en zaterdagmorgen 9.30 uur onder leiding van ervaren trainers. Deze trainingen richten we (zo nodig) corona veilig in. Aan onze club is ook een fysiotherapeut verbonden.”
De kosten van de cursus bedragen all-in 55 euro per persoon. Deelnemers zijn tijdens de loopcursus tijdelijk lid van Energie.
Meer informatie op de website of stuur een mail aan info@cavenergie.nl