Smitshoek speelde tijdens eigen het Van Donge & De Roo tegen SC Feyenoord.
Smitshoek speelde tijdens eigen het Van Donge & De Roo tegen SC Feyenoord. Foto:

Doelpuntrijk gelijkspel tussen Smitshoek en SC Feyenoord

BARENDRECHT - Smitshoek heeft eigen het Van Donge & De Roo toernooi afgesloten met een gelijkspel tegen competitiegenoot SC Feyenoord.

Smitshoek komt scherp uit de startblokken en al snel wordt Hermon Tekleab links in de zestienmeter gevloerd na een steekpass van Damian van den Oever. Esajas, de topscorer van de voorbereiding, leeft van doelpunten en laat dit kansje niet onbenut en ramt de bal halfhoog achter de kansloze Van Leeuwen, 1-0.   Vlak daarna kwamen de Rotterdammers langszij dankzij een geweldige volley van Khalid Rahli. Vlak voor rust was het opnieuw Smitshoek dat op 2-1 kwam door Daniël Esajas. Het is een leuke eerste helft, waarin beide ploegen de aanval proberen te zoeken in een tactisch schaakspel. Op basis van het gedurfde spel is de 2-1 een puike ruststand voor de thuisclub.

Na de rust komt SC Feyenoord terug via Fanny Waandels. Smitshoek leek er met de winst vandoor te gaan toen opnieuw Daniël Esajas de 3-2 op het scorebord bracht en zijn hattrick compleet maakte. Aan de andere kant was het Elmer de Vries die met de 3-3 de eindstand bepaalde. Nino Urban is namens Smitshoek degene met de grootste kans voor het sluiten van de markt, maar de buitenspeler faalt oog-in-oog met de dappere Feyenoord keeper.
Na 90 minuten spelen mag SC Feyenoord zich kronen tot winnaar van het Van Donge & De Roo Toernooi.
Zaterdag start voor Smitshoek de competitie met een lastige uitwedstrijd in het verre Veen.