Niels Vorthoren scoort beheerst de gelijkmaker voor Barendrecht. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht neemt punt mee bij Hoek

BARENDRECHT - Barendrecht heeft een punt overgehouden aan de seizoensopening bij Hoek. In Zeeuws-Vlaanderen eindigde het duel in de Derde Divisie zaterdag in 1-1. De eerste helft was voor de thuisploeg, na de rust bleken de bezoekers beter. Niels Vorthoren maakte een kwartier voor tijd verdiend de 1-1.
Barendrecht-trainer Richard Elzinga heeft nog altijd niet iedereen aan boord. Langs de kant bleven de geblesseerde doelman Jeffrey Verkerk en spits Bart Deprez. Na Excelsior Maassluis uit kwam daar verdediger Kevin Cornet nog bij. Onder de lat begon nu Steven Lugtmeijer, als linksachter draafde Anass Masrhalmi op. In de basis was er ook weer een plek voor de revelatie van de voorbereiding, verdediger Kayo Renwarin.
Het eerste gevaar voor Barendrecht kwam van Marouane Bakour die op de vuisten van de Hoek-doelman eindigde. Even later kopte Renwarin een hoekschop over het Zeeuwse doel. Toch was het Hoek dat de leiding nam. Rik Impens passeerde Lugtmeijer in een rebound, 1-0.
Barendrecht werd na rust beter en ging op zoek naar de gelijkmaker. Peter de Lange, ingevallen voor Van der Stoep, kopte uit een hoekschop over. De verdiende 1-1 kwam er een kwartier voor tijd toen Niels Vorthoren een prima aanval via Danny Monster en De Lange knap met een stift afrondde.