Landelijke Week van Lezen en Schrijven

BARENDRECHT - Van 6 tot en met 12 september is de jaarlijkse landelijke Week van Lezen en Schrijven met aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. In Barendrecht wordt hier natuurlijk ook aandacht aan besteedt.

“We hebben gekozen voor het thema Wereldgerechten van Wereldburgers. We gaan hier bij de taalactiviteiten van begin tot eind september over praten. Ook gaan we de favoriete recepten van alle cursisten verzamelen. Het is een universeel onderwerp, want wie houdt er nu niet van (praten over) eten?” vertelt netwerkcoördinator basisvaardigheden Suzanne Vonk. 

De recepten worden verzameld en er worden receptenkaarten van gemaakt. Deze kaarten zullen tijdens de Week van het Nederlands  geëxposeerd worden. “Kom tegen die tijd vooral eens kijken en kookinspiratie opdoen!” zegt Suzanne enthousiast.
Verder zullen in deze periode de Taalpunten in de Barendrecht officieel worden geopend door wethouder Peter Luijendijk. De Taalpunten zijn de centrale informatie- en adviespunten voor iedereen met vragen over het aanbod op gebied van basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden).

Het Taalpunt is open op dinsdag van 14 tot 16 uur in de bibliotheek in Carnisselande en op woensdag van 10 tot 13 uur in de bibliotheek in het Kruispunt. Mail: taalpuntbarendrecht@
debibliotheekaanzet.nl of telefoon: 088-2425050.


Taaloefengroep in
Het Kruispunt

BARENDRECHT - Op donderdag 2 september start de Bibliotheek AanZet met een Taaloefengroep onder leiding van NT2docente Anneke Broers. Inwoners van Barendrecht kunnen iedere donderdag van 13 tot 15 uur extra Nederlands oefenen. Ze kunnen gewoon binnenlopen en hoeven geen lid van de Bibliotheek te zijn. Alle taalniveaus zijn welkom.