Cursus ‘Hoe werkt gemeentepolitiek?’

BARENDRECHT - Woensdag 1 september start Echt voor Barendrecht met de cursus 'Hoe werkt gemeentepolitiek?' Deelnemers krijgen uitgebreid uitleg over onze democratie, ons staatsbestel, de gemeentewet en hoe we in Barendrecht via eigen regels onze eigen gemeente besturen.
“De cursus zit behoorlijk vol, maar er zijn nog een paar plekjes vrij voor geïnteresseerden”, laat het bestuur van de partij weten. De cursus wordt op zes woensdagavonden gegeven door ervaren politici, in de raadszaal van Barendrecht. Deelnemers ontvangen vooraf cursusmateriaal. De cursus sluit af met een examen en diploma uitreiking. Geïnteresseerd? Mailen naar: voorzitter@echtvoorbarendrecht.nl.



Presentatie over bever

REGIO - Natuurvereniging IJsselmonde houdt op donderdag 9 september een presentatie over de bever op het eiland IJsselmonde met een bijbehorende excursie op 11 september. De presentator en excursieleider is Jaap Nispeling.
De presentatie vindt plaats in het gebouw van Scouting Sint Joris Ridderkerk, Baden Powellstraat 4 in Ridderkerk en start om 19.30 uur. De excursie begint om 9 uur, start bij Haven Ridderkerk (Pegasus), en duurt tot ongeveer 12 uur.
Goede wandelschoenen of laarzen zijn aan te bevelen.
Entree: voor leden 4 euro, niet leden 5 euro. Aanmelden is verplicht en kan via: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl .


Messengers repeteren 

REGIO - Na een (Corona)pauze van anderhalf jaar gaat koor The Messengers weer zingen. De eerste repetitie is op woensdag 22 september van 20 tot 22 uur in de bovenzaal van De Kern aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk.
Het koor zoekt mensen die een instrument bespelen, zoals een piano of keyboard. Meer informatie: 06 17 266 740.