Irene Pronk was zes jaar lang directeur van Het Kruispunt.
Irene Pronk was zes jaar lang directeur van Het Kruispunt. Foto:

Talkshow over duurzaamheid

BARENDRECHT - De regionale talkshow BAR-talk krijgt een vervolg. Er komt een nieuwe editie van de talkshow over de BAR-regio (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk) tijdens de Duurzaamheidsweek (23 tot en met 30 oktober) op woensdag 27 oktober. ‘Groene’ onderwerpen staan daarom ditmaal centraal. De entree is gratis.

BAR-talk is een initiatief van theater Het Kruispunt en de Bibliotheek Aanzet en wil een podium te bieden aan lokale onderwerpen, initiatieven en artiesten. Met bekende en minder bekende gasten, spraakmakende onderwerpen, interessante interviews, sport, een proeverij, politiek en muziek richt de talkshow zich op een breed geïnteresseerde lokale doelgroep.
Tijdens de komende editie van BAR-talk staat het onderwerp duurzaamheid centraal. Diverse politici, ondernemers en inwoners uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk komen aan het woord. Zij delen hun ervaringen, tips en inspirerende voorbeelden op het gebied van verduurzaming. Ook is er ruime aandacht voor de genomineerden van de Duurzaamheidsprijzen in de drie gemeentes. De Duurzaamheidsprijs is onderdeel van de Duurzaamheidsweek die in Barendrecht en Ridderkerk wordt gehouden in oktober. De organisatoren van de Duurzaamheidsweek zijn beide gemeenten.

De entree voor de talkshow is gratis, maar kaarten dienen wel gereserveerd te worden via de website van Het Kruispunt, www.hetkruispunt.nl. De presentatie is in handen van Hans Groenendijk.

BAR-Talk vindt op woensdag 27 oktober vanaf 20.15 uur plaats in theater Het Kruispunt.


Dankwoord van Irene Pronk

"Beste Barendrechters, lief publiek,

En zo vlogen zes geweldige jaren voorbij als directeur van jullie theater, jullie Kruispunt.

De plek die we samen met de gemeente Barendrecht hebben mogen omvormen tot een eigentijds gebouw waar creativiteit en ontmoeting centraal staan. Afgelopen week heb ik een prachtig afscheid gehad van mijn team inclusief onze topvrijwilligers waarop ik ze kon bedanken voor een geweldige tijd. Vandaag richt ik me graag tot jullie, ons publiek!

Door de covidcrisis hebben we jullie te vaak moeten missen. Wat was het stil. Ons publiek dat bij onze artiesten bekend staan als goedlachs én eerlijk publiek. En precies zo heb ik jullie ook leren kennen. Ik heb iedere voorstelling die ik met jullie zag genoten van jullie komst! Beloof me dat jullie straks weer massaal komen, want zonder publiek hebben we geen bestaansrecht. Volle zalen, volop ontmoeting, volop samen genieten op dé plek waar de mooiste, grappigste en ontroerendste verhalen worden verteld en vertelt zullen blijven worden. Die verhalen helpen ons werkelijk met elkaar te verbinden en dat is de kracht van kunst en cultuur.

Die missie zet ik, met alle mooie herinneringen op zak, voort als directeur in de Leidse Schouwburg & Stadgehoorzaal maar niet zonder jullie te bedanken, voor alle steun in de afgelopen zware tijd en vooral voor jullie komst door de jaren heen! Het was een eer om onderdeel te zijn geweest van de leukste, mooiste en meest vrije plek van Barendrecht. Dank voor het vertrouwen. Mijn laatste applaus is voor jullie!

Tot ziens in het theater'

Irene Pronk"