(foto: Cees Bakker)
(foto: Cees Bakker) Foto:

Fouten worden Barendrecht fataal

BARENDRECHT – BVV Barendrecht is zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op het eigen sportpark De Bongerd was Excelsior'31 uit Rijssen met 3-1 te sterk.

Al drie minuten kreeg Barendrecht een enorme kans. Niels Vorthoren kwam alleen voor doelman Anthoy van Zaltbommel, maar wist de Overijsselse keeper niet te passeren. Een inzet van Peter van Lange ging voorlangs. Joey Jongman mikte over het doel.
Na de onderbreking had Barendrecht de pech dat een treffer wegens buitenspel werd afgekeurd. Waar iedereen voor vreesde, gebeurde dan toch. Excelsior'31 kwam op voorsprong door een doelpunt van Givan Werkhoven die uit een hoekschop van dichtbij raak mikte, 0-1.
Tien minuten later ging Max van Dijk in de fout. Hij verkeek zich op een hoge bal en haalde Werkhoven neer in het strafschopgebied. Strafschop, rode kaart en 0-2, omdat Ezafzafi de elfmetertrap met een 'Panenka' verzilverde.
Een stormloopje op het doel van Excelsior'31 had warempel nog succes ook. Niels Vorthoren kopte via de paal de 1-2 binnen en Barendrecht geloofde even dat er meer in zat. Maar toen vlak voor tijd Kevin Cornet zich verslikte in invaller Simon Seppenwoolde, werd het nog 1-3 en was het duel gespeeld. Een terechte nederlaag tegen de sterke ploeg.

Programma
Barendrecht staat met 1 punt uit 2 duels onderin in de Derde Divisie.
Zaterdag speelt Barendrecht uit bij Sparta Nijkerk. Aanvang 15 uur.
In de 'grote' KNVB Beker komt Barendrecht uit tegen Tweede Divisieploeg Scheveningen. Dat heeft de loting uitgewezen. Het voorronde-duel staat gepland voor eind september op De Bongerd.

Heerjansdam wint knap van Sliedrecht

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Sliedrecht (1e klasse) en won knap, met 4-2. Vooral na de rust was het een ‘echte' wedstrijd, met soms vinnige duels, waarin Antonio Ilic met een knieblessure moest uitvallen.
De gasten sloegen toe (18e minuut) via een ‘omschakelmoment'. Justin Beensterboer kon alleen op het doel af en schoot de bal langs keeper Yoël van Dalen: 0-1. Heerjansdam had het antwoord snel klaar, want vier minuten later bereikte Luke Homan met een dieptepass Luc Delmee en die schoot de bal fraai over keeper Donatz: 1-1.
Na de rust vielen er vier goals, Gert Jan Plaizier scoorde al in de 48e minuut, door een pass van Justin van den Berg mooi af te werken: 2-1. Tien minuten kopte Luciano van Harlingen vallend raak: 2-2. Daarna volgde een rommelige fase, met overtredingen, blessurebehandelingen en wissels. Heerjansdam kreeg de laatste tien minuten weer grip op de wedstijd, in de 35e minuut bereikte Jarno Visser met een dieptepass van den Berg, die op zijn beurt de veel meters makende Plaizier vond. De middenvelder schoot raak: 3-2.
Heerjansdams keeper van Dalen stopte een penalty. Direct daarna een penalty van de Dammers die door Luc Delmee, via de paal, achter doelman Donetz werd geschoten: 4-2.
Zaterdag wordt gestart met de (poule) wedstrijden voor de Districtsbeker. Heerjansdam speelt thuis tegen Beek Vooruit.

(foto: Marjan Visser)