Smitshoek won van Achilles Veen. (foto: John van Neuren)
Smitshoek won van Achilles Veen. (foto: John van Neuren) Foto:

Smitshoek imponeert

BARENDRECHT - In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen speelde Smitshoek een puike partij voetbal en behaalde daarmee een dik verdiende 1-2 overwinning.
Vanaf het beginsignaal is het Smitshoek dat het meeste balbezit heeft en met goed combinatie voetbal het wedstrijdbeeld bepaalt. Achilles Veen wordt ver teruggedrongen, staat daardoor met veel man achterin en het is lastig Voor Smitshoek om een opening te vinden.
Rond de 20e minuut komt Achilles Veen voor het eerst voor de Smitshoek goal. De corner wordt met moeite verdedigd en leidt tot een nieuwe corner. Smitshoek goalie Michael Fabrie denkt de bal te kunnen plukken, maar krijgt een duw. De bal ploft in het 5 meter gebied en uit de scrimmage scoort Achilles Veen de 1-0. De protesten van Smitshoek worden door scheidsrechter Boel met geel weggewuifd.
Na rust begint Achilles Veen agressiever en probeert het initiatief te nemen. Dat duurt ongeveer 5 minuten en dan neemt Smitshoek onder de regie van Luigi Bruins de wedstrijd weer over. In de 54e minuut stuurt Joey Kleijn, Ray Kroon diep over links, hij gaat het strafschop gebied in en legt prima breed op Hermon Tekleab die de 1-1 binnen schiet. In de 84e minuut weer een snelle aanval; van Bruins naar Nino Urban, breed op Esajas, steekpass op Kleijn, alleen voor de keeper voor de dik verdiende 1-2.
 Volgende week speelt Smitshoek thuis tegen De Jodan Boys.