Nachtelijke overval

BARENDRECHT - Een 86-jarige vrouw is zaterdag rond 5.30 uur overvallen in haar woning aan de Middeldijk. Het slachtoffer lag in bed en werd wakker omdat iemand naast haar bed met licht in haar gezicht scheen.
De overvaller zei dat hij geld wilde en haar anders neer zou schieten. Toen de overvaller in een andere ruimte de kasten ging doorzoeken zag de vrouw kans om het alarm in te drukken en haar dochter te bellen.
Toen agenten bij haar woning kwamen was de boef gevlogen. “Zondag werd een buurtonderzoek verricht en camerabeelden opgevraagd. Heeft u informatie, iets vreemds gezien in de dagen voor deze overval en nog niet met de politie gesproken, bel!”, aldus een medewerker van de politie.

Streekmarkt Kleine Duiker

BARENDRECHT – Op De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg wordt woensdag 8 september van 10 tot 16 uur de streekmarkt gehouden. Er is onder meer brood van Boulanger, groente en fruit uit de polders van Rhoon, mosterd, chutney en andere producten uit de regio. Weerman Ed Aldus verkoopt hier zijn vogelkalender 2022.

Geld voor mantelzorg

BARENDRECHT - De gemeente kan bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) budget aanvragen voor het mantelzorgbeleid en voor thuiswonenden mensen met dementie. Per gemeente is er tussen de 50 en 80 duizend euro beschikbaar. De fractie van SGP/CU wil van het college weten of Barendrecht een aanvraag heeft ingediend. Volgens Arjan Stolk, die de vragen heeft gesteld, kan met het geld ‘de positie van de ruim 14.000 mantelzorgers in de gemeente Barendrecht' worden versterkt. "Velen van hen voelen zich zwaar belast of overbelast”, aldus Stolk.