Vragen over auto's en betonblokken

BARENDRECHT – Naar aanleiding van de klachten over overlast door autoliefhebbers op het parkeerterrein van sportpark De Doorbraak, hebben raadsleden van EVB een ‘car meeting’ bezocht. Deze werd gehouden op de parkeerplaats van sportpark De Bongerd.
“Hoewel het behoorlijk druk was aldaar, constateerden we dat de initiatiefnemers van de bijeenkomst zeer netjes waren in gedrag, aansturing en zorg voor de omgeving en deelnemers”, schrijven de raadsleden Jonathan Vrijman en Lennart van der Linden in een brief aan het college.
“Zo hadden ze afvalzakken opgehangen en spraken ze de bezoekers actief aan. Toch zien wij ook wel uitdagingen, zoals bijvoorbeeld qua logistiek van de duivenvereniging die daar op vrijdagavonden tientallen auto’s ontvangt.
De raadsleden hebben begrepen dat wethouder Peter Luijendijk een gesprek heeft gehad met de autoliefhebbers. Ze willen weten welke afspraken daar zijn gemaakt. Ook vragen ze of de parkeerplaats op De Bongerd een goede plek is voor dit soort bijeenkomsten.
Vrijman en Van der Linden willen ook uitleg over een voorval dat op vrijdagmiddag 27 augustus plaatsvond bij sportpark De Doorbraak. De gemeente wilde de parkeerplaats met betonblokken afsluiten. Op zaterdag was er echter een groot toernooi bij hockeyclub HCB. “We hebben begrepen dat de betonblok barricades ter nauwer nood zijn afgeblazen. En dat daar ook diverse wethouders van uw college van b en W direct aan te pas moesten komen. Het geheel komt ons bestuurlijk nogal knullig over.” Ze willen uitleg. Ook willen ze weten hoe het verder moet met de car meetings en de betonblokken.


Diaconaal Fonds

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht (‘Fonds') is een initiatief van de kerken. Het Fonds wil alle gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn.
diaconaalfondsbarendrecht.nl