Overvallen

"Na een nieuwe serie overvallen in Barendrecht voelen de mensen zich onveilig. Mobiele telefoons en bankpassen moeten onder bedreiging worden afgestaan. Het gaat steeds verder en mensen zoeken naar veiligheid en weerbaarheid.

Gelukkig is er in Barendrecht een mogelijkheid om je op dit soort situaties te laten trainen. Bij Styllz Krav Maga Limited in Barendrecht wordt twee maal per week les gegeven in dit soort scenario’s. Het heel vroeg leren herkennen van gevaar kan in heel veel gevallen al voldoende zijn om niet in een dergelijke situatie terecht te komen, maar om in alle veiligheid weg te kunnen komen.
Er is altijd een aanloop van omstandigheden welke naar een gevaarlijke situatie lijd. En in staat zijn dit in een heel vroeg stadium te herkennen zal in veel gevallen de redding al zijn, aldus Sander Styllz, Lead Instructor bij Styllz Krav Maga Limited.
Wij leren onze leden niet alleen om zich te verdedigen en iets terug te doen, nee het belangrijkste wat wij onze leden leren is hoe te voorkomen dat je in een gevaarlijke situatie terecht komt. Wat heb je gedaan om het zover te laten komen? Waarom hebben we de signalen niet opgemerkt? Wat hadden we beter kunnen doen?
Styllz Krav Maga Limited wil dat Barendrecht zich weer veilig kan voelen en geeft iedereen de kans om dat op de dinsdag en donderdagavond te doen in het Hof van Maxima aan de Adrianapolder 50 te Barendrecht.

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met Styllz Krav Maga Limited: Je kunt je opgeven via de professionele website: www.styllkravmagalimited.nl maar je kunt ook een Whatsappje sturen naar : 06-12950248. een proefles is altijd gratis."

Sander Styllz,
Barendrecht


ANWB AutoMaatje

"Langzaam openen locaties hun deuren weer voor activiteiten of andere manieren van ontmoeting. Dit maakt het mogelijk om ook weer ritjes te plannen voor bezoek aan bijvoorbeeld familie, de supermarkt of bibliotheek. Vindt u het fijn om deel te nemen aan activiteiten, maar weet u niet hoe u er moet komen? De vrijwilligers van AutoMaatje staan klaar om u van A naar B te brengen!
Een kopje koffie op het terras aan de Oude Maas, op visite bij uw familie binnen of buiten Barendrecht. Deelnemen aan een activiteit van een organisatie o.i.d. wij brengen en halen u graag! Tevens kunt u gebruik blijven maken van AutoMaatje voor afspraken b.v. in het ziekenhuis, huisarts, tandarts, fysiotherapeut of andere medische afspraken.
Bent u zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet je daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen!
AutoMaatje vervoerd inwoners van Barendrecht van alle leeftijden van A naar B. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.
Bij KijkopWelzijn zit op maandag- woensdag- en vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur een team vrijwilligers klaar om de verzoeken van inwoners van Barendrecht aan te nemen. Voor informatie of om een rit aan te vragen, kan men bellen naar 0180-626400 of mailen naar automaatje@kijkopwelzijn.nl"

Marlies Burger,
Projectleider AutoMaatje,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.