Interview met Rogier Dorsman

BARENDRECHT - Rogier Dorsman is vanavond, donderdag 9 september, te gast in het radioprogramma Met Gorter aan Tafel, op Exxact Barendrecht. Van 20 tot 21 uur spreken Wouter Gorter en Arco van der Lee (De Schakel) met hem over zijn prestaties in Tokio.
www.exxact.nl 

Alzheimercafé weer live

BARENDRERCHT- Na een aantal online cafés, laten de maatregelen het weer toe om het Alzheimercafé live te organiseren. Het thema van de avond op 15 september is, Dementie en bewegen. Het Alzheimercafé wordt georganiseerd door Laurens, KijkopWelzijn en Aafje en vindt plaats in de Bibliotheek AanZet.
De algemene beweegnorm is om elke dag een half uur aan één stuk matig intensief te bewegen. Dit houdt in dat je hartslag iets verhoogt en dat je het warm krijgt. Een rondje slenteren valt daar niet onder, maar fietsen of stevig doorwandelen wel. Dit is echter niet voor iedereen haalbaar. Bijvoorbeeld voor mensen met dementie, met een chronische aandoening of als je mantelzorger bent.
Tijdens het Alzheimercafé is er een gesprek met Saskia Hanewinckel. Zij vertelt over het belang van bewegen.
De avond wordt gehouden in Bibliotheek AanZet in het Kruispunt. Inloop vanaf 19 uur, start van het programma 19.30 uur.
Aanmelden  kan via m.burger@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 800.

Postzegels- en muntenbeurs

BARENDRECHT - Op zaterdag 18 september houdt de Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht een postzegel- en muntenbeurs. Deze wordt gehouden in Het Trefpunt aan de Dr. Kuyperstraat 4 van 12.30 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis.