Diacodoe voor jongeren

BARENDRECHT - Op zaterdag 9 oktober houdt Stichting Present samen met het Diaconaal Beraad voor de vijfde keer de Diacodoe. Tijdens deze jaarlijkse projectdag steken jongeren uit verschillende Barendrechtse kerken groepsgewijs hun handen uit de mouwen om dorpsgenoten te ondersteunen. Ook jongeren die niet bij een kerk betrokken zijn worden uitgenodigd om mee te doen. “Tijdens de Diacodoe kom je op plekken waar je nooit komt, doe je dingen die je nooit doet en ontmoet je mensen die je anders niet spreekt. Alle deelnemers kunnen van tevoren aangeven naar welk soort project hun voorkeur uitgaat: klussen, tuinieren of een sociale activiteit”, legt Esther Dost uit. Zij is projectcoördinator van Stichting Present.

Op www.presentbarendrecht.nl is meer informatie te vinden over deze dag. Aanmelden voor de Diacodoe is mogelijk tot 1 oktober via de website van de stichting, door te appen naar 06-82917424 of door een mailtje te sturen naar info@presentbarendrecht.nl


Wouter ter Braake signeert

BARENDRECHT - De Barendrechtse auteur Wouter ter Braake is vrijdag 17 september van 16 tot 17 uur te gast bij The Read Shop op de Middenbaan voor een signeersessie, waarbij zijn nieuwe boek ‘Waar een wil is, is een omweg' centraal staat.

In het boek beschrijft de auteur hoe hij zelf -via een omweg- de zin van het leven ontdekte. Ter Braake ‘vlucht', na een pijnlijke jeugd in een ouderlijk huis vol alcoholproblemen en huiselijk geweld, op jonge leeftijd de wereld in. Op zoek naar warmte en liefde. Er volgen omwegen via het circus, opstandige jaren in de linkse beweging en een dramatische valpartij in de bouw. Een ommekeer in zijn leven. Het zet hem op het spoor van vergeving en betekenisgeving. Bijzondere ervaringen in Tibet en Nepal verdiepen zijn zicht op de menselijke psyche en ziel. En al zijn omwegen leiden tot de ontdekking: ‘thuiskomen is thuiskomen bij jezelf'.
Bij het signeren vertelt Wouter ter Braake over zijn leven en hoe het tot een boek gekomen is. Het boek kost 15,95 euro.