(Foto: Marjan Visser)
(Foto: Marjan Visser) Foto:

Heerjansdam wint van Beek Vooruit

HEERJANSDAM – VV Heerjansdam speelde de eerste (poule) wedstrijd voor de districtsbeker tegen Beek Vooruit (2e kl. zo) en won, met 4-1.
Het duurde tot de 28e minuut voor Heerjansdam het veldoverwicht bekroonde met een doelpunt. Luke Homan kopte een voorzet van Dogukan Kulüp geplaatst in het doel: 1-0. Direct daarna verzuimden eerst Nathan Bernadina en een aantal minuten later Gert Jan Plaizier, goed voorbereidend werk van Justin van den Berg, af te ronden. In de 38e minuut werd het toch 2-0 toen van den Berg door Homan, met een prachtige pass in de diepte werd gestuurd en de aanvaller bekwaam scoorde. De gasten hadden nog geen echte kans gehad, maar scoorden op slag van rust: 2-1.
Na de rust ging de ploeg uit Prinsenbeek op zoek naar de gelijkmaker. Zo ver lieten de Dammers het echter niet komen. Na een uur spelen zag Richard Clement zijn vrije trap, via de lat over het doel gaan. Uiteindelijk besliste Heerjansdam de wedstrijd in de slotfase. Plaizier pikte zijn doelpunt mee na prima ingrijpen van Mike Sloof, die de bal op de diepgaande middenvelder 'stak' en beheerst scoorde: 3-1. Vijf minuten voor tijd kopte Shedwin Martina raak na een hoekschop: 4-1.