Niels Vorthoren scoort 0-1 voor Barendrecht. (foto: Cees Bakker)
Niels Vorthoren scoort 0-1 voor Barendrecht. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht onderuit in slotfase

BARENDRECHT - Met nog vijf minuten te gaan bij Sparta Nijkerk leek Barendrecht zaterdag op weg naar de eerste competitieoverwinning van dit seizoen. De rood-witten leidden door twee treffers van Niels Vorthoren met 2-1, maar met nog een half uur te gaan voelden ze wel de druk van de thuisclub steeds verder toenemen.
Ugur Altintas kreeg een dot van een kans om Barendrecht weer te laten uitlopen, maar hij schoot over. Invaller Jesse van Nieuwerkerk overkwam het zelfde, hij kwam alleen voor Verkerk, maar miste.
Barendrecht moest in de slotfase terug, maar Sparta Nijkerk met een aantal verse krachten aandrong. Waar iedere rood-witte aanhanger voor vreesde, gebeurde vijf minuten voor tijd. Invaller Ricardo Fransberg maakte er 2-2 van. Maar nog was het leed niet voorbij. In de extra tijd was het Jesse van Nieuwkerk die met de 3-2 Barendrecht in diepe rouw dompelde. Uitzicht op een knappe zege was in negen minuten tijd verdampt in een onnodige nederlaag.

Barendrecht staat met 1 punt uit 3 duels nu een-na-laatste in de Derde Divisie. Alleen ODIN'59 staat met ook 1 punt en een minder doelsaldo nog onder de rood-witten. De nieuwe koploper is VVSB, gevolgd door ACV en Sparta Nijkerk, alledrie hebben ze 7 punten uit 3 wedstrijden.

Programma
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen Staphorst. De Veluweploeg heeft 5 punten, zaterdag werd op eigen veld Goes met 4-0 geklopt.
Op sportpark De Bongerd wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.