Bloemen voor Sidney en Lianne Bakker. (foto: Arnold Sluijs)
Bloemen voor Sidney en Lianne Bakker. (foto: Arnold Sluijs) Foto:

Rode loper voor film ‘Onderweg naar Rome’

BARENDRECHT – De film ‘Onderweg naar Rome’ is op vrijdag 11 september te zien in verschillende kerken. Op vrijdag 27 augustus was de voorpremière in kerkelijk centrum Carnisse Haven. Iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming mocht via de rode loper de zaal betreden en werd getrakteerd op een woord van dank. Met een bijzonder moment voor Sidney en Lianne Bakker vanwege hun grote bijdrage aan de filmproductie.
Vrijwilligers uit verschillende kerken hebben van februari tot september meegewerkt aan deze film. Van het schrijven en redigeren van het script, regie, vertolken van een rol, het maken van kleding, het inrichten van de filmlocatie tot decor, filmen, techniek voor het licht en geluid tot het monteren toe, alles gerealiseerd met hun medewerking.
Op verschillende locaties in Barendrecht zijn opnames gemaakt. In de 7 kwartier durende bijbelvertelling blikt apostel Paulus terug op bijzondere gebeurtenissen in zijn leven.
‘Onderweg naar Rome’ gaat zaterdag 11 september om 20 uur in première in diverse kerken in Barendrecht. De film is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Toegang is gratis maar vooraf aanmelden verplicht via onderwegnaarrome@
hartvoorbarendrecht.nl. De film is ook te zien op het YouTube kanaal van Hart voor Barendrecht. Voor meer informatie kan men mailen naar info@hartvoorbarendrecht.nl


Zes aangehoudingen wegens handel in drugs

BARENDRECHT- De politie heeft in een onderzoek naar facilitators, die mogelijk betrokken zijn bij het op grote schaal invoeren van verdovende middelen, zes mannen aangehouden.
Bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden zijn onder andere ongeveer vierhonderd kilo cocaïne, één miljoen euro aan contant geld en vuurwapens in beslag genomen.
Op dinsdag 31 augustus is in Rotterdam de 55-jarige hoofdverdachte uit Mijnsheerenland aangehouden. Op woensdag 1 september zijn in Alblasserdam, Rotterdam, Barendrecht en Hapert vijf verdachten aangehouden. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast. De burgemeester van Barendrecht sloot een bedrijfspand waar de grote hoeveelheid cocaïne is aangetroffen.
"Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. De criminele activiteiten bij het bedrijfspand aan de Ziedewij zijn hier een schokkend voorbeeld van. Door ondermijning gezamenlijk en daadkrachtig aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten weer veiliger.” aldus burgemeester Jan van Belzen.
De mannen worden onder andere verdacht van handel en invoer van verdovende middelen, handel in vuurwapens en munitie en poging tot uitlokking van moord dan wel wederrechtelijke vrijheidsberoving.