PCOB komt weer bijeen

BARENDRECHT – De ouderenbond PCOB houdt weer een bijeenkomst.
Op 14 september komt er iemand van Mercy Ships (‘schepen van barmhartigheid’) vertellen over hun werk. Mercy Ships zet ziekenhuisschepen in om levens te veranderen en landen te dienen. Ze streven ernaar om hoop en genezing te brengen naar de vergeten armen.
De nieuwste aanwinst in de vloot, ziekenhuisschip Global Mercy, brengt in het voorjaar van 2022 een kort bezoek aan Rotterdam, waarna het naar Senegal zal varen om daar haar eerste werkperiode te beginnen.
De bijeenkomst wordt gehouden in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146 en duurt van 14 tot 16.30 uur. Er is geen gelegenheid om koffie of thee te serveren.

Stichting gaat ‘vissen’ in het Waalbos

HEERJANSDAM - Op zondag 12 september gaat Stichting Natuurbeheer Waalbos vissen naar waterorganismen in een aantal sloten in het Waalbos. De experts gaan met waadpakken kijken welke vissen en andere waterbeesten hier voorkomen.  
Wie ook wil weten welke beesten in het water zitten, kan zich aanmelden om mee te gaan. Verzamelen om 10 uur op het parkeerterrein van het Waalbos aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Aanmelden kan via info@
onswaalbos.nl.

Soeters en Valster in Podium Vis

BARENDRECHT - In zijn programma Podium Vis op Exxact Barendrecht ontvangt Jos Vis op dinsdag 14 september Wim Soeters en Jan Valster.
Tussen 20 en 21 uur: Wim Soeters. Hij heeft na ruim 40 jaar afscheid genomen van Cultuur Lokaal Barendrecht. Hij was bedenker en medeorganisator van heel veel evenementen in de Baerne. Wim gaat met pensioen.
Tussen 21 en 22 uur: Jan Valster, voorzitter van Blues Sociëteit L'Esprit. Deze sociëteit is verhuisd van Rotterdam naar De Beuk in Barendrecht. Jos wil van hem horen waarom L'Esprit is verhuisd.