De eerste avond van de cursus over gemeentepolitiek.
De eerste avond van de cursus over gemeentepolitiek. Foto:

EVB geeft cursus over gemeentebestuur

BARENDRECHT - ‘Hoe werkt de gemeentepolitiek?' is de titel van een cursus die Echt Voor Barendrecht (EVB) is gestart. De cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het bestuur van de gemeente. Daaronder ook mensen die interesse hebben in een plaats op de kandidatenlijst bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022.
Voor de cursus hebben zich 20 mensen aangemeld. Tijdens de eerste avond, op woensdag 1 september waren bijna alle deelnemers aanwezig. ‘Leslokaal' was de raadszaal in het gemeentehuis.
De cursus bestaat uit zes avonden. De deelnemers zijn uitgerust met een dikke cursusmap. De cursus wordt afgesloten met een examen.
De deelnemers stellen zich aan het begin van de avond voor. Het is een gemêleerd gezelschap. De jongste is 24, de oudste 74 jaar. Ze komen uit het onderwijs, de zorg, de logistiek en de veiligheid. Enkelen hebben al politieke ervaring. Daarbij zijn mensen bij die buiten Barendrecht voor de VVD en voor Leefbaar Rotterdam actief zijn geweest. Er zijn ook mensen met een verleden bij de PvdA en bij de Libertaire Partij. Enkele deelnemers geven aan dat ze graag op de kieslijst van EVB willen staan. Anderen komen hier vooral uit interesse voor de politiek. "Ik kom hier omdat ik al jaren tegen de televisie zit te roepen dat het anders moet”, zegt een deelnemer.