Geslaagde Startdag bij Vitesse

BARENDRECHT - Afgelopen zaterdag stonden de eerste competitiewedstrijden op het programma voor de teams van Vitesse. Nadat vorig seizoen abrupt werd beëindigd, is er lang uitgekeken naar dit moment. Nog meer dan anders was deze startdag er dan ook echt eentje om bij stil te staan.
Niet in het minst omdat er hard is gewerkt aan het clubhuis. De kantine is door een club enthousiaste leden afgelopen jaar flink onder handen genomen, wat een ware make-over tot gevolg had. Dankzij de steun van tal van leden en sponsoren heeft men zelf de spreekwoordelijke handschoen kunnen oppakken, waarvan het resultaat zaterdag te aanschouwen was.
Naast de ceremoniële opening van de kantine door Leo Visser was het ook mogelijk een kijkje te nemen in het rijke verleden van de club. De archieven met tal van foto’s werden voor het publiek geopend. Een mooi moment om met leden en oud-leden herinneringen op te halen uit lang vervlogen tijden.

Ook stond de startdag in het teken van de contractverlenging van hoofdsponsor Cazdak, die ook de komende 3 jaar Vitesse steunt als hoofdsponsor. Daarnaast heeft ook de voltallige technische staf van de Vitesse selectie besloten om nog een jaar door te gaan.

Sportief gezien stond de startdag ook in het teken van de rentree van Vitesse in de 1e klasse. Daarin stond direct een oude bekende op het programma. Fortis, de ploeg uit Zeeland die al jaren lang bovenin meedraait.
Het duurde niet lang of Vitesse keek al tegen een 1-6 achterstand aan. Een ruststand van 2-8 gaf aan dat Vitesse aanvallend uit een ander vaatje moest tappen. In de 2e helft gaf Vitesse zichtbaar meer tegenstand. Direct na rust werd het verschil teruggebracht tot 4 doelpunten, waarna het een lange tijd gelijk op ging. Schoten vielen weer, er kwamen meer kansen en verdedigend werden de duels ook feller uitgevochten. Toch liet Fortis zien dat het de controle over de wedstrijd geen moment echt verloor. Na een vanuit Vitesse oogpunt betere 2e helft floot de scheids af bij een toch terechte 14-19 eindstand. Volgende week zal uit bij KOAG een nieuwe kans wachten op de eerste punten van dit seizoen.


Meer sportberichten op www.deschakelbarendrecht.nl