'Fietspad - auto te gast'

"Beste gemeenteraadsleden,
Ik wil graag even wat aankaarten. Het gaat om het volgende: wat heeft het bordje 'Fietspad - Auto te gast' voor nut als daarbij de weg niet wordt aangepast? Bijvoorbeeld op het stuk van de Dorpsstraat - Ouvertureweg en de Voordijk tot de Bakkersdijk is een snelfietspad aangelegd. Met alleen langs de weg enkele bordjes 'Fietspad - Auto te gast'. Op deze weg wordt door auto's en brommers erg hard gereden, terwijl de maximumsnelheid 25 kilometer per uur mag zijn.
Waarom is de weg niet rood of waarom staat er niet om de 200 meter 'fietspad' op de weg geschreven? Of om de 200 meter '25 km per uur' op de weg gezet?
Nu blijft het net een racebaan. Die er wat aan.

M. Dubbeld,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Korte cursussen bij
CultuurLocaal

BARENDRECHT - Deze week starten bij CultuurLocaal weer de korte cursussen. In 10 weken kunnen kinderen op hun eigen manier kennismaken met muziek.
Voor de allerkleinsten zijn er lessen waarin fantasie, ritme en plezier voorop staan. Lekker meedoen met ritmische bewegingen samen met een ouder, of samen een verhaal uitbeelden met muziek. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een instrument uitkiezen om 10 weken te leren, of aan de slag met zang. Oudere kinderen kunnen zich verdiepen in muziekproductie of DJ-les.
“We zijn blij met de inschrijvingen tot nu toe,” aldus coördinator Hanneke Meijer, “maar je kan merken dat we minder kinderen en ouders hebben kunnen bereiken dit jaar. Door corona-maatregelen hebben we weinig gastlessen op scholen kunnen geven.” Gitaar en piona lopen toch wel goed, maar bijvoorbeeld voor hoorn, hobo, dwarsfluit en accordeon kunnen we nog nieuwe cursisten plaatsen. Ook voor het kinderkoor voor kinderen van 6 tot 12 jaar zoeken we nog kinderen.
De cursussen worden gegeven in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Enkele cursussen zijn in locatie Riederhof, Riederhof 39 in Carnisselande. Inschrijving is nog mogelijk tot volgende week.

www.cultuurlocaal.nl 


MeeZingKoor heeft
nieuwe dirigent

BARENDRECHT - Het MeeZingKoor van Harmonievereniging Barendrecht zingt sinds 2 september onder leiding van de nieuwe dirigent Elly Bezemer. Een flink aantal leden waren aanwezig om de nieuwe dirigent te begroeten en te ervaren wat zij in de coronatijd node hebben moeten missen. Er werd met veel enthousiasme gerepeteerd met ondersteuning van het vertrouwde combo.
Ook een aantal nieuwe leden heeft zich reeds aangemeld. Nieuwe leden zijn welkom om eens een keer te komen kijken (en meezingen) in het Trefpunt Dr. Kuijperstraat 4. Deze zaal is ruim en goed geventileerd, alle nog geldende maatregelen worden in acht genomen. Het MeeZingKoor repeteert op donderdag van 20 tot 22 uur.
Wie belangstelling heeft kan bellen of mailen voor inlichtingen naar Maria Prooi 06 42412638 of mail naar mprooi@chello.nl