Verwarring in centrum

BARENDRECHT – In de Oude Dorpskern is een verwarrende verkeerssituatie ontstaan. De Hoefslag is afgesloten wegens onderhoud. Daarmee kan het verkeer het centrum niet langer verlaten via de Meidoorn. Er staan echter nog steeds borden die het verkeer die kant op sturen.
Bewoners van het centrum waren niet ingelicht over de stremming. Sinds zondagavond benaderen de twee bewonersverenigingen de gemeente met het verzoek om een oplossing. Inmiddels rijden dagelijks auto’s verkeerd, wordt eenrichtingverkeer op de Singel genegeerd en wordt er hard gereden in de Dorpsstraat.

Camera’s weggehaald

BARENDRECHT – De bewakingscamera’s op het Doormanplein en het Havenhoofd zijn weggehaald. De camera’s stonden er na klachten over overlast door uitgaanspubliek. De camera’s zijn voor acht weken geplaatst. Daarna zou het college een besluit nemen. Dat besluit is nog niet bekendgemaakt, maar de camera’s zijn sinds dinsdag weg. De Schakel heeft de gemeente om uitleg gevraagd. Daar was woensdagmiddag nog niet op gereageerd.

Informeer over Trefpunt

BARENDRECHT - Raadslid Tsjimmie Klos (SGP/CU) vraagt het college om de omwonenden van het Trefpunt beter op de hoogte te houden van de plannen met het pand. Ze heeft contact gehad met een bewoner. "Hij vertelde dat de bewoners rondom het trefpunt niet geïnformeerd zijn over de laatste plannen.” Klos vraagt of alle bewoners per brief kunnen worden geïnformeerd. "Er is een bewonerscomité maar de leden hiervan communiceren niet met de hele wijk. Gezien de grote veranderingen die er nu al plaatsvinden achter wij het van belang dat ze omwonenden goed geïnformeerd worden.”