De bijeenkomst van EVB in het gemeentehuis.
De bijeenkomst van EVB in het gemeentehuis. Foto:

Avond over veiligheid trekt volle zaal

BARENDRECHT - Een discussieavond over veiligheid, georganiseerd door Echt Voor Barendrecht (EVB) heeft dinsdag een volle zaal getrokken. Alle 75 beschikbare plaatsen in de hal van het gemeentehuis waren bezet. De partij wilde deze avond ideeën ophalen voor het veiliger maken van Barendrecht.
De avond startte met twee sprekers. Rob van Mourik vertelde hoe zijn zoon is overvallen door ‘donkere jongens op hele snelle scooters'. Het ergert hem dat de snelle scooters zonder kenteken niet worden aangepakt door de politie. Uit het verhaal van zijn zoon begreep hij dat de overvallers kalm opereren. "Die maken zich totaal geen zorgen. Ze zijn totaal ontspannen.”
Mohrube Yilmaz heeft goede ervaringen met een buurtapp. Ze vindt dat de gemeente die zou moeten stimuleren. Ze heeft de indruk dat Barendrecht achteruit gaat. "Als we de regie niet zelf in handen nemen, dan zal Barendrecht verloederen. En dat wil ik niet.”
Er werden allerlei suggesties gedaan om Barendrecht veiliger te maken. Zoals een betere samenwerking tussen de politie en andere handhavers en het heropenen van een politiebureau. Er werd gewezen op verschillende plaatsen waar openlijk in drugs wordt gehandeld. Zoals op de parkeerplaats aan de Maasstraat.
Een langer verslag van de avond op:
www.deschakelbarendrecht.nl