PvdA naar Woonopstand

BARENDRECHT - Afdeling PvdA Barendrecht gaat op zondag 17 oktober naar de demonstratie Woonopstand Rotterdam.
In de komende weken wil de PvdA in gesprek gaan met de senioren die na de wederopbouw de woningnood hebben meegemaakt. Hoe dit toen was, hoe zij aan een woning kwamen en de creatieve manieren om te wonen. Op 14 oktober is er een discussieavond voor en met jongeren die graag een woning willen. “Wat kunnen we leren van de vorige woningnood, wat kan de gemeente doen, wat is betaalbaar wonen voor de jongeren?”, zijn de vragen die daar centraal staan.
Graag komt de PvdA Barendrecht in contact met senioren (70plus) die de woningnood hebben meegemaakt en daarover kunnen vertellen. Jongeren die mee willen denken praten om betaalbaar wonen in Barendrecht te realiseren.
Een reactie mailen kan naar:
woonopstand@
pvdabarendrecht.nl

Messen
inleveractie

BARENDRECHT - Gemeenteraadslid Marcel Eichhorn (PvdA) wil dat er opnieuw een messen inleveractie wordt gehouden. Hij heeft hierover vragen gesteld aan het college.
"Een inleveractie is belangrijk voor het voorkomen van incidenten en een signaalfunctie dat een mes op zak niet normaal is. De zomer is voorbij, de scholen zijn weer begonnen het normale leven begint weer. Een mooi moment om de messen die deze zomer impulsief zijn aangeschaft in te leveren”, stelt Marcel Eichhorn.
Het raadslid wijst erop dat Rotterdam bezig is om vuurwapens van straat te halen. Hij vraagt of er overleg is met Rotterdam om aan te sluiten bij een wapen inleveractie. Ook wil hij weten wanneer er weer een (vuur)wapen inleveractie wordt gehouden in Barendrecht.

Bingo spelen in Waterpoort

BARENDRECHT - Vrijdag 1 oktober wordt er bingo gespeeld in Waterpoort aan het Middeldijkerplein. Aanvang 13.30 uur. Deelnemers betalen 3 euro per plankje. Vooraf aanmelden is niet nodig.