Win kalender van Ed Aldus

Maak je, net als Ed Aldus, zelf ook dierenfoto's? Stuur een mooie foto naar De Schakel. Een foto van je huisdier, een olifant in Blijdorp, het maakt ons niet uit. Als je de foto maar zelf hebt gemaakt. De leukste foto's zijn op Dierendag, maandag 4 oktober, te zien op de website van de krant. Op donderdag 7 oktober staat een selectie in de krant.
De drie mooiste foto's worden beloond met een Vogelkalender 2022 van Ed Aldus.

Inzenden kan tot en met vrijdag 1 oktober naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl 

De winnaars ontvangen na afloop van de actie een bericht. 


Kippen weg uit buurttuin

Vervolg van voorpagina

Arend Wesdijk, één van de initiatiefnemers van de buurttuin, noemde de beantwoording door de wethouder ‘treurig'. ‘Hij heeft letterlijk één gesprek met ons gevoerd, waarin hij alleen zijn besluit heeft meegedeeld.”
“Het is bovendien absurd om te stellen dat de ‘lastdragers’ de direct omwonenden zijn en de ‘lustdragers’ van elders komen. Het is allemaal véél genuanceerder. De meerderheid van direct omwonenden is positief bijvoorbeeld.” Wesdijk heeft eerder aangekondigd te stoppen met de buurttuin als de kippen weg moeten. Volgens hem zorgen de kippen er juist voor dat mensen naar de tuin komen en elkaar ontmoeten.
Er waren dinsdag volop complimenten voor de buurttuin: “Een mooi initiatief” (Jacintha Floor, VVD), “Goed idee” (wethouder Schaap, VVD). En Patrimonium zette eerder op haar website “We zijn blij met dit soort initiatieven”. Maar deze waarderende woorden kunnen de kippen niet redden.
”Dit onderwerp is meer iets voor de Rijdende Rechter dan voor de gemeenteraad”, stelde Martijn van Meppelen Scheppink (SGP/CU). Arie Kooyman (GL) en Jacintha Floor vonden het een zaak voor buurtbemiddeling.


Actueel

Volg het nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl