De opening van de tentoonstelling in de bibliotheek. De video zien? Scan de QR-code.
De opening van de tentoonstelling in de bibliotheek. De video zien? Scan de QR-code. Foto:

Aandacht voor Wereld Alzheimer Dag

BARENDRECHT - Op dinsdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Zaterdag onthulde wethouder Reshma Roopram alvast een tegel met het opschrift ‘Barendrecht Dementie Vriendelijk'. Deze ligt bij de ingang van het gemeentehuis. Daarbij waren medewerkers aanwezig van KijkopWelzijn, Laurens en andere instellingen die in Barendrecht mensen met dementie begeleiden. Ook op het Middeldijkerplein is een tegel gelegd.
Na het onthullen van de steen wandelde het gezelschap naar Het Kruispunt. Daar werd in de bibliotheek een tentoonstelling geopend met kunstwerken die zijn gemaakt op de dagbesteding voor mensen met dementie.
De wethouder was onder de indruk van de kunstwerken die met de bezoekers van de dagbesteding zijn gemaakt. De tentoonstelling is te zien tot dinsdag 28 september.
Door heel Barendrecht zijn ‘happy stones' verspreid. Deze vrolijk gekleurde stenen zijn beschilderd door onder meer bezoekers van de dagbesteding van Stichting de Toekomst, Laurens De Elf Ranken en Humanitas. Achterop de stenen staat de hashtag #BDV, wat verwijst naar Barendrecht Dementie Vriendelijk. Wie een steen vindt kan deze delen op social media.
Een video zien bij dit onderwerp? Scan de QR-code.